00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

רולדת פרג

חג פורים שמח!!

השנה בנוסף לאוזני המן הכנתי רולדות שמרים עם פרג.

במשפחה שלי יש כמה חובבי פרג מושבעים ונראה לי אך טבעי שאם כבר קונים פרג לאוזני המן להכין גם שמרים עם פרג:-)

המתכון שבחרתי הוא של מיקי שמו. הבצק שהתקבל היה כל כך נעים ונוח לעבודה!! מומלץ בחום!!

המצרכים:

25 גר' שמרים טריים (אני השתמשתי בגרגירים של שמרית)

1 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

2 חלמונים

1 כפית תמצית וניל

3+1/2 כוסות קמח

100 גרם חמאה רכה (מחממים מעט במיקרוגל לריכוך שיהיה נוח להטמיע בבצק)

קורט מלח

למלית:

1/2 כוס חלב פושר

50 גר' חמאה

1/4+1 כוס סוכר

3 כוסותפרג

1/2 כוס צימוקים

1/2 כוס אגוזי מלך טחונים

גרידת לימון מלימון אחד

ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את השמרים, החלב והסוכר ומערבבים 3 דקות.

2. מוסיפים פנימה את הקמח, החלמונים, תמצית הוניל ומערבבים במהירות איטית-בינונית כ-3 דקות. מתקבל כדור בצק.

3. מוסיפים את החמאה בהדרגה ובחתיכות קטנות תוך כדי לישה. פעולה זו נמשכת כ-7 דקות. מוסיפים את המלח ומעבדים כדקה נוספת.

4. משמנים קערה ומניחים את הבצק. משמנים מעט את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח. אם מזג האויר לא לטובתנו וקר אפשר להרתיח מים ולהכניס את הבצק לתנור לא פועל ובו תבנית עם מים רותחים. משך ההתפחה בין שעה לשעתיים.

5. מכינים את המלית:

א. בסיר קטן מחממים את החלב, הסוכר והחמאה עד לסף רתיחה.

ב. מוסיפים את האגוזים הקצוצים והצימוקים ומערבבים כדקה נוספת.

ג. מסירים מהאש ומוסיפים את כל הפרג בבת אחת ומערבבים היטב. מוסיפים את גרידת הלימון ומחזירים לאש קטנה לעוד דקה או שתיים תוך ערבוב מתמיד. מעבירים לקרור להתייצבות.

6. חוזרים אל הבצק התפוח: מחלקים אותו ל3 חלקים ליצירת רולדות ארוכות. לאחר המילוי נחלק כל רולדה ל2. ניתן כמובן מלכתחילה לחלק ל6 רולדות קצרות או 4 רולדות רגילות.

7. מרדדים כל חלק מהבצק לעלה דק (פחות מחצי ס"מ) ומורחים בנדיבות מן המלית על 2/3 מהשטח. מגלגלים לרולדה הדוקה ומתחילים בצד המרוח. מסיימים בצד ללא המלית. חורצים בעדינות את פני הבצק בחלקו העליון. רצוי לא להגיע לשכבת המילוי.

8. מתפיחים כ-40 דקות - אפשר שוב באותה שיטה של אדים בתנור כבוי. מברישים בביצה טרופה עם מעט מיים ואופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות למשך 20-25 דקות. רצוי לעקוב כי כל תנור שונה מעט ממשנהו.

מותחים את קצה הבצק העליון לכיסוי הפרג וסגירת הרולדה:

 

שיהיה חג שמייח!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת