00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

פרגיות ירקות ואורז בסיר אחד

25/02/2012
 
מי שמנוי לבלוג שלי יודע שאני אוהבת מתכונים מהירי הכנה, שכמובן לא באים על חשבון הטעם ואם אפשר מתכון של הכל בסיר אחד, עוד יותר טוב. ולכן כשראיתי את המתכון של פאיה פרגיות בבלוג "אוכל ועוד" של אבי היה לי ברור שזו השראה נפלאה למתכון דומה שאכין בסגנון שלי ואכן הכנתי ויצא פשוט נפלא, אין ספק שהמתכון הזה יוכן עוד פעמים רבות בביתנו.
 
 
 
חותכים את הפרגיות לפיסות גסות ומשרים בקורנפלור וסויה לפחות לשעה. חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות שוות בגודלן.
 
 
 
 
במחבת עמוקה עם מכסה שמים מעט שמן ומתחילים בטיגון האיטריות, עד שהן הופכות שחומות (בפינה למעלה בצד שמאל ניתן לראות את הצבע הרצוי). מוציאים ושומרים בצד.
מכניסים למחבת את הפרגיות ומטגנים עד שהן משנות את צבען. מוציאים גם אותן מהמחבת.
 
 
 
 
מתחילים בטיגון הבצל עד שקיפות, מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן כ-5 דקות תוך ערבוב מפעם לפעם, מוסיפים את הקישוא לטיגון קצר.
 
 
 
 
להוסיף למחבת את האורז השטוף, לערבב ולטגן כמה דקות עד שהוא מצופה בשמן. להחזיר למחבת את האיטריות, הבשר ואת כוס האפונה, לשפוך מעל הכל 3 כוסות מים רותחים ולתבל בא.מרק עוף, פפריקה מתוקה, קארי ומלח.
להביא לרתיחה להנמיך את האש למינימום, לכסות את הסיר ולבשל 40 דקות. לכבות אש ולהשאיר מכוסה עוד 15 דקות.
 
 
 
 
לאחר מנוחה של רבע שעה לפתוח מכסה, להנות המראה היפיפה, לאוורר הכל בעזרת מזלג בזהירות להגיש ולהנות.
 
 
פרגיות ירקות ואורז בסיר אחד
 
המצרכים:
3 פרגיות חתוכות לפיסות גדולות
1 כף קורנפלור
2 כפות רוטב סויה
 
1 כוס איטריות דקיקות
11/2 כוסות אורז פרסי שטוף
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
1 מקל סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 קישוא קטן חתוך לקוביות קטנות
1 כוס אפונה קפואה שטופה
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית קארי
פלפל שחור גרוס גס
מלח
3 כוסות מים רותחים
שמן
 
ההכנה:
משרים את הפרגיות בתערובת הקורנפלור והסויה למינימום שעה.
שוטפים היטב את האורז ומשאירים במסננת לייבוש.
 
במחבת רחבה ועמוקה עם מכסה שמים מעט שמן מוסיפים את האטריות ומטגנים עד שהן משחימות (זהירות לא לשרוף כי אז הן הופכות מרות), מוציאים ושומרים בצד.
 
שמים במחבת החמה את הפרגיות ומטגנים עד שהן משנות את צבען ללבן, מוציאים ושומרים בצד.
 
אם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמן למחבת ומתחילים בטיגון הבצל עד שקיפות. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים תוך ערבוב מפעם לפעם כ-5 דקות, מוסיפים את הקישואים ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב עד שכולו מכוסה בשמן.
מוסיפים את האפונה, מחזירים למחבת את האיטריות המטוגנות ואת הבשר, מוסיפים מים רותחים ואת התבלינים, מביאים לרתיחה, מורידים את האש למינימום, מכסים את המחבת ומבשלים כך 40 דקות.
מכבים אש, לא פותחים את המכסה ונותנים להכל לנוח עוד 15 דקות.
לאחר רבע שעה, פותחים, מאווררים את הכל בעזרת מזלג ומגישים.
 
בתאבון
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

תגובות אחרונות
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת