00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

נמשים-הרפתקאות בעוגות ועוד הפתעות

עוגיות תחרה רומנטיות ועוד מתוקים לבביים

10/02/2012

חג ה -  Valentine's Day הנחגג ב 14 לפברואר הוא לא חג יהודי פרופר  ,כי אם יום וולנטינוס הקדוש , חג האהבה בעולם המערבי, אבל היי למה להיות קטנוניים אם אפשר לחגוג עם לבבות אדומים ,ורודים, נצנצים, ממתקים,בלונים וכו.

לכבוד חג האהבה הכנתי לכם מבחר רעיונות מתוקים למשקיענים וגם לממהרים.

נתחיל בעוגיות לב רומנטיות עם חלון תחרה.


 

השתמשתי כאן במשטחי התחרה של שוגרוויל , אך עליהם יצקתי תערובת סוכר ליצירת סוכריות קשיחות.

המתכון אינו מצריך שימוש בחומרים מיוחדים אך יש צורך במד טמפרטורה.

בסיר מערבבים יחד

2 כוסות סוכר.

3\2 כוס סירופ תירס בהיר.

4\3 כוס מים.

מעט צבע מאכל לבחירתכם.

מניחים על להבת הכיריים ומכניסים יחד את מד הטמפרטורה, לא עוזבים את המקום! הטמפרטורה עולה במהירות. 

מגיעים עד לטמפרטורה של 135 מעלות צלזיוס, מכבים מיידית את האש ומעבירים לכלי זכוכית נוח למזיגה בשלב הזה ניתן להוסיף גם תמצית טעם, אך חשוב משלב זה לעבוד בזריזות שכן הסוכר מתקרר במהירות.

יוצקים את הסוכר על משטח הסיליקון , אני רציתי שהסוכריות שלי יהיו דקיקות ולכן מרחתי בזהירות את החומר עם ספטולה קטנה על הסיליקון לעובי הרצוי.

לאחר מספר דקות ניתן כבר להפריד את הסוכריות מהמשטח אך חשוב לתת להם להתייצב היטב.

בינתיים ניתן להכין את הבצק לעוגיות, אני קיבלתי מתכון משרית נובק המוכשרת הלא היא מיס פטל. 

3/4 כוס סוכר

2 כפות דבש

1 כפית סודה לשתיה

100 גר` חמאה מומסת

2 ביצים טרופות

3 כוסות קמח (כוס של 240CC)
 

מערבלים במיקסר את הסוכר והדבש,
מוסיפים את הסודה לשתיה, מוסיפים את הביצים, אחר כך את החמאה המומסת, ובסוף את הקמח מאחדים את הבצק לכדור ונותנים לו לנוח במקרר כחצי שעה. 

מרדדים וקורצים את הצורות הרצויות.
אופים ב 175 מעלות לכ 10 דקות עד שטיפה מזהיב.

כדי להדביק את הסוכריה לעוגיה מורחים בצידה האחורי מעט רואייל אייסינג ומצמידים את הסוכריה, ממתינים לייבוש.
עם הרואייל ניתן גם לעטר בצידה הקדמי של העוגיה.

ל"עצלנים" שבינינו  הכנתי רעיון נוסף לשימוש עם משטחי הסיליקון של שוגרוויל, רק שהפעם יצקתי עליהם שוקולד קנדי מלט, ורוד כמובן, מיד אחרי מוסיפים מקל סוכריה, אני גם הוספתי מזרה לבבות מסביב ,ממתינים לייצוב, אפשר גם להכניס למקפיא לכמה דקות , והופ יש לנו סוכריית שוקולד תחרה מהירה, טעימה והכי חשוב מלאת אהבה!
 
 
 
ואם נשאר לכם מעט בצק עוגיות או שסתם בא לכם להפתיע את האהובים עליכם בעוגיות מאוהבות, אתם מוזמנים להציץ בפרוייקט הבא, עוגיות לב פשוטות, מורחים מעט מים סביב ומדביקים מזרה לבבות, אופים בדיוק כמו קודם עם המזרה, ומגישים בהמון אהבה .
 
 
 
גם ליהי ממותק מעלה בבלוג שלה רעיונות מתוקים ליום האהבה, אתם מוזמנים .
 
באהבה גדולה.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נְמָשִׁים אלא אם צויין אחרת