00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

סיניה בשר טחינה ועגבניות

28/01/2012

סיניה

 
סיניה , מנפלאות  המטבח הערבי , מאפה בשר טחון המתובל  בטעמים מופלאים של בהרט וקינמון ,

משולב בעשבי תיבול ואפוי במעטפת של  טחינה משובחת  . טחינה אוהבת חום ומקבלת טעם נהדר

באפיה  המוסיף המון לתערובת הבשר .

 

הסיניה שלי בנויה משכבת בשר טחון  ,מעליה שכבה דקה של קוביות של עגבניות קצוצות ומתובלות

ומעל שכבה של טחינה מוכנה וסמיכה  .

 סיניה אמיתית מכינים בדרך כלל מבשר כבש טחון , אני הכנתי מבקר טחון .

 

חומרים

 

1 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ דק

צרור עלי פטרוזיליה

צרור עלי כוסברה

4 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

קינמון

בהרט 

2-3 כפות שמן זית

 

הכנה

לערבב את כל חומרי תערובת הבשר ולהשאיר את התערובת בקערה ל 20 דקות לספיגת טעמים .  

 

להכין טחינה ( רצוי טחינה משובחת , אני משתמש רק בטחינה היונה )  ע"י ערבוב הטחינה

הגולמית עם מעט מים קרים ומיץ מלימון טרי . רצוי שהטחינה לא תהיה דלילה מידי וחשוב לשמור

על טעמה הכמעט
גולמי . במידה ואיבדנו את הטעם בגלל עודף נוזלים פשוט להוסיף שוב מעט

מהטחינה הגולמית . לתבל במעט מלח .

 

לחתוך 3 עגבניות  לרבעים , להפטר מגרעיני ומיץ העגבנייה  ולחתוך את בשר העגבנייה לקוביות קצוצות .

 לשטח את  תערובת הבשר הטחון לתבנית משומנת ולהכניס את התבנית לתנור שחומם ל 180 מעלות

למשך כעשרים דקות .  להוציא את התבנית ולסדר את העגבניות כשכבת כיסוי מעל הבשר .

לתבל את העגבניות במלח ופלפל שחור , להזליף מעט שמן זית  ולהחזיר לתנור לעוד כ 10 דקות .

להוציא את התבנית ולצקת מעל  את הטחינה שהכנו עד כדי כיסוי כל המאפה .

לאפות עם הטחינה  עוד כ 10 דקות .

 

במידה ורוצים להגיש רק חלק מהמאפה יש להוציא את מס' המנות הרצוי לכלי הגשה חסין אש ,

לצקת טחינה מעל מנות הבשר ולהחזיר לתנור ל כ 10 דקות .   

 

מנה נהדרת , חיבור מופלא של בשר ,עגבניות וטחינה ...נפלא

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת