00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק עוף כמו של סבתא

21/01/2012

מרק עוף כמו של סבתא

 

מרק עוף  ......בחיי שלא זוכר שאמא שלי הכינה פעם מרק אחר ....כן לפעמים הכינה מרק כזה

עם גריסים שלא אהבתי ...כן , נזכרתי גם מרק של חלב חם עם סוכר ובתוכו שברי מציות , פעם

בשבוע
היה מקובל לאכול חלבי ...לא חייבים לאכול כל יום עוף .

זוכר את אימי  צעירה ויפה עומדת במטבח עם סינר למותניה ( מי משתמשת היום בסינר במטבח ? )

וקושרת עם חוט תפירה את צרור עלי הפטרוזיליה והשמיר ומניחה אותו בסיר המרק .

לא מאמין שיש מישהי שמכינה מרק עוף ולא נזכרת באמא או סבתא  במטבח מעל סיר מרק העוף ...

אגלה לכם סוד קטן , את הסיר שאני מכין בו את המרקים שלי קיבלתי מסבתא שלי לפני יותר

מעשרים שנה , סיר אמייל מקושט בפרחים  והוא משמש אותי באמונה עד היום ויש בו סגולה לטעמים

ממטבחה של סבתא שלי ואמא שלי .

 

אצלנו מכינים מרק עוף רק בראש השנה או בפסח והפעם הכנתי אותו כאנטיביוטיקה לצינון שלא

עוזב אותי כבר שבוע .

 

קראתי לרשומה מרק עוף כמו של סבתא כי זה הדבר הראשון שעלה לי בראש אבל בפועל קצת

התפרעתי עם המרק והוספתי לו דלעת וגם תיבול לא מקובל במחוזותינו כמו כמון וכורכום . .

מבקש סליחה מסבתא דורה ומאימי על השינויים במתכון .

יגידו מביני עניין שזה יותר דומה למרק ירקות של קוסקוס ...גם נכון ..

 

מרכיבים

 חלקי עוף

3-4 גזרים

2-3 קישואים

2 בצלים

דלעת

 מלח

פלפל שחור

כמון

כורכום

 צרור עלי פטרוזיליה קצוצה

צרור עלי שמיר קשור בחוט   

 

הכנה

 להניח את חלקי העוף בסיר ולמלא מים עד כיסוי חלקי העוף , להביא לרתיחה עד שעולה קצף

על פני המים .להנמיך לאש נמוכה ולהוציא את הקצף בעזרת כף .להגביר שוב את האש ולחזור

פעמיים שלוש על פעולת הוצאת הקצף .

להוסיף לסיר את הגזרים ,  הקישואים , הבצלים והדלעת ( ניתן להוסיף גם 1-2 תפוחי אדמה )

להוסיף מים , להביא לרתיחה ולהוריד לאש נמוכה .

לתבל לפי הטעם ולהוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה וצרור השמיר הקשור  .

לבשל כשעה על אש נמוכה .

 

מי שמעדיף את המרק בסגנון המסורתי שהוא מרק צח ונקי יכול לקשור את הפטרוזיליה יחד עם

השמיר ולהוציאם בגמא הבישול . להוציא מתוך המרק את חלקי העוף והירקות המבושלים ולסנן

את המרק דרך מסננת דקה פעמיים שלוש עד קבלת מרק צח .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת