00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק עדשים וירקות

13/01/2012

מרק עדשים וירקות

 

 חורף אמיתי בחוץ ,גשם זלעפות .. קר לי ...מצונן , כואב בגרון ורק מרק מרק חם  יביא את התרופה .

אומרים ( וצודקים ) שמרק עוף טוב מביא להחלמה מהירה אני בודק הערב אם מרק עדשים טוב

עם ירקות גם מביא איתו את הבשורה .

 

 

חומרים:


חבילה עדשים ירוקות  - 500 גר`
 
2 בצלים בינונים
 
6 גזרים  

5 עגבניות בשלות
 
פטרוזיליה קצוצה

6 קישואים

6 גבעולי סלרי  

עלי סלרי

מלח,פלפל שחור

פפריקה מתוקה ,

כמון

כורכום

1 כף סוכר

2 כפות אבקת מרק עוף ( לא חובה )

קופסה רסק עגבניות 200 גר'  

10-12 כוסות מים

 

 

הכנה:

 

משרים את העדשים במים קרים למשך כשעה . 

 

מטגנים בסיר עם מעט שמן את הבצל שקצצנו דק , מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף

ומוסיפים את הגזרים , גבעולי הסלרי והקישואים ( כל הירקות שציינתי חתוכים לקוביות קטנות ) .

מאדים את הירקות תוך כדי אידוי למשך כ 10 דקות . 
מוסיפים כמחצית מכמות המים , את העגבניות

המגורדות , רסק העגבניות והפטרוזיליה הקצוצה . מערבבים היטב ומוסיפים את העדשים

אשר השרנו קודם .  
מוסיפים את יתרת המים עד כמה שהסיר מכיל .  מביאים את המרק לרתיחה

מוסיפים את אבקת המרק  ( לא חובה ) ומתבלים לפי הטעם . מורידים לאש נמוכה ,מוסיפים מעל

את עלי הסלרי ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה .

אוהב בישול ארוך גם במרקים עד שהירקות מגיעים למצב של נמס בפה .

מי שמעדיף מרקם מחיתי מוזמן לרסק את המרק עם מעבד סטיק ידני .

 

הערה : המרק הוא מרק מהסמיכים ומי שמעדיף אותו יותר נוזלים צריך להפחית את כמות

המרכיבים באופן יחסי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת