00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

חזה עוף ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות

18/01/2012

חזה עוף ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות

 

חזה עוף עסיסי עם שעועית ירוקה עדינה ברוטב עגבניות . מנה צבעונית וטעימה בסגנון הכול בסיר

אחד ...כמעט .  יופי של מנה פשוטה ומהירה להכנה .

חזה העוף עבר צלייה קצרה במחבת חמה לאחר שצופה במעט קמח מה ששומר על העסיסיות

של  נתח החזה .

 

חומרים 

 

8 נתחי חזה עוף {פרוסות שניצלים }

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

כמון

 

חומרי הרוטב

 

4 עגבניות בשלות

1 בצל גדול

4 שיני שום

1 קופסא רסק עגבניות 200 ג'

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

כמון   

1 חבילה שעועית ירוקה עדינה ( סנפרוסט )

 

הכנה

לחתוך את נתחי חזה העוף לנתחים לא קטנים  מידי ,לתבל במלח ,פלפל פפריקה מתוקה וכמון .

לקמח אותם קלות בקמח ,לנער את עודפי הקמח ולטגן טיגון קצר של כדקה מכל צד במחבת

חמה עם מעט שמן רק לצורך סגירה . סגירה זאת מונעת התייבשות החזה בהמשך הבישול

והוא נשאר רך ועסיסי. להוציא את נתחי חזה העוף ולהוסיף למחבת מעט שמן

 


לטגן את הבצל שקצצנו דק ,   להוסיף את שיני השום הקצוצות ולערבב כדקה .

להוסיף את העגבניות שגירדנו ואת רסק העגבניות  ולתבל במלח ,פלפל שחור ,הרבה פפריקה

וכמון . להוסיף כחצי כוס מים ולתת לרוטב להתבשל כ 15 דקות על אש נמוכה

להוסיף לרוטב את השעועית הירוקה , לערבב היטב , לתבל שוב לפי הטעם ולבשל כ 15 דקות

נוספות תוך כדי ערבוב מידי פעם .

להוסיף את נתחי חזה העוף אל השעועית לעוד 10 דקות בישול תוך כדי ערבוב קל .

מנה נהדרת מלאת טעמים , ניתן להגשה גם על אורז לבן .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת