00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

עוף עם תפוחי אדמה בסיר בישול איטי

 
 
אני יודעת שלהרבה אנשים יש סיר בישול איטי בבית שתקוע באיזה מקום בארון וכמעט ולא משתמשים בו.
מכיוון שאני אוהבת תבשילים שמתבשלים זמן ארוך הסיר הזה מאד שמושי במיוחד בימי החורף.
 
הפעם אני מביאה מתכון פשוט מאד לצלי עוף שהוספתי לו גם תפוח"א, אפשר להוסיף גם ירקות שורש אחרים, לפי מה שאתם אוהבים.
 
המתכון נלקח מבלוג מקסים שכולו מוקדש לתבשילים בסיר בישול איטי, ממליצה לעבור שם על המתכונים
http://bishuliti.com/2010/07/29/%d7%a6%d7%9c%d7%99-%d7%a2%d7%95%d7%a3-%d7%a4%d7%a9%d7%95%d7%98-%d7%91%d7%a1%d7%99%d7%a8-%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%9c-%d7%90%d7%99%d7%98%d7%99/
 
 
 
פורסים 3 בצלים לחצאי פרוסות ומניחים בתחתית סיר לבישול איטי
 
 
 
להוסיף לסיר 4-5 כרעיים מחולקות, לערבב בכוס 1/4 כוס שמן עם כף פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, לשפוך מעל הכל ולערבב, להוסיף לסיר 2 עלי דפנה ו-2 כפות מים.
 
 
 
לסגור את מכסה הסיר להדליק על גבוה ולבשל כך שעה.
 
 
 
לאחר שעה בישול להוסיף לסיר פלחים מ 8-10 תפוחי אדמה, וכוס אחת של מים רותחים מעורבבת עם כף אבקת מרק עוף + כף פפריקה מעושנת.
להמשיך לבשל עוד שעה על גבוה, ואז להוריד את החום לנמוך ולהמשיך לבשל עוד 2-3 שעות.
 
 
 
והסיר בתום הבישול.
 
צלי עוף עם תפוחי אדמה בסיר בישול איטי
 
המצרכים:
3 בצלים פרוסים
4-5 כרעיים מחולקות לשניים (או כל חלק עוף שאוהבים)
1/4 כוס שמן מעורבב עם 1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות מים
2 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור
 
8-10 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים
1 כוס מים רותחים מעורבב עם 1 כף מרק עוף + 1 כף פפריקה מעושנת
 
ההכנה:
מניחים את הבצלים הפרוסים על תחתית סיר לבישול איטי
מוסיפים את הבשר
שופכים מעל הכל את השמן המתובל ומערבבים היטב שהכל יכוסה בתערובת.
מוסיפים עלי דפנה ו-2 כפות מים.
מכסים ומפעילים את הסיר על גבוה - מבשלים שעה.
 
לאחר שעה מוסיפים את תפוחי האדמה ואת המים הרותחים עם התבלינים.
מכסים שוב וממשיכים לבשל שעה נוספת על גבוה.
מנמיכים לחום נמוך ומבשלים עוד 2-3 שעות.
 
בתאבון
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת