00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מלאנזנה פארמזן

 

מלאנזנה פארמזן

 

אם השמיים הם הגבול ....אז כאן זה הגבול  ואם שאלתם את עצמכם עד לאן אפשר למתוח את החציל בטעמיו המופלאים אז כאן תמצאו את התשובה .

 מלאנזנה פארמזן  מנה איטלקית קלאסית המחברת חצילים עם גבינת פארמזן אפויים בתנור וטובלים ברוטב עגבניות קלאסי  עם עלי אורגנו וריחן טריים .    שילוב מדהים בטעם ,בריח ובמראה . מנה שבעיני היא המטבח האיטלקי במיטבו .

 אני שילבתי במנה גבינת מוצרלה מגורדת בנוסף לפארמזן .   

 הכמות במתכון מתייחסת ל 2 מנות

 

חומרים

1 חציל

 גבינת פרמזן

גבינת מוצרלה מגורדת .

 

6-7 עגבניות אדומות בשלות מגורדות  

1 בצל קצוץ דק

4 שיני שום כתושות

1/2 כוס מים רתוחים

עלי ריחן טריים

עלי אורגנו טריים

מלח

פלפל שחור

1 כף סוכר שטוחה

1 כף רסק עגבניות   

2-3 כפות שמן זית

 

הכנה

 חשוב לבחור חציל טרי , אני מעדיף את הזן הרחב המכונה בלאדי . לוודא שקליפת  החציל

מבריקה ומתוחה היטב וקצהו של החציל ירוק ולא אפור .

לחתוך את החציל לפרוסות בעובי 1  ס"מ ולטגן אותם בשמן קנולה עד השחמה / הזהבה

מ 2 צידי החציל . להעביר את פרוסות החציל  למסננת להגרת השמן ולאחר מכן להניח

 את הפרוסות על נייר סופג .

 לטגן במחבת חמה את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד הזהבה , להוסיף את השום הכתוש

ולערבב כדי שלא יישרף . להוסיף  כ  10   עלי ריחן ו5-6 עלי  אורגנו קרועים למחבת

ומעליהם את העגבניות המגורדות ,רסק העגבניות והמים .. להביא לרתיחה ולהנמיך לאש

קטנה . להוסיף את כף הסוכר ולתבל במלח ופלפל שחור . לבשל כ 20-30 דקות .

 

בניית המנה לאפיה בתנור

 לצקת מעט רוטב על  תבנית האפייה ולבנות את החצילים במנות בנות 4 שכבות כל מנה

להניח פרוסת חציל , לצקת מעט מהרוטב  ולפזר את גבינת המוצרלה והפארמזן .

לקרוע  מעל מעט מעלי הריחן והאורגנו . להניח מעל פרוסת חציל ולחזור שוב על אותם

פעולות
עד שנגיע ל 4 פרוסות חציל במנה .

על פרוסת החציל העליונה נפזר שוב מעט מהגבינות והרוטב .

לצקת את יתרת הרוטב בין המנות שסידרנו בתבנית .

במידה ונותרו פרוסות חציל מיותרות להוסיף אותם לרוטב שבין המנות .

להכניס  לתנור לאפייה של 20 דקות ב חום של 180 מעלות .   

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת