00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

קדרת ירקות שורש ועוף

 
 
 
אני חושבת שאחד התענוגות הכי גדולים שלי בבישול הוא להכנס למטבח כדי לבשל דבר שמעולם לא הכנתי וכל המתכון מתחילתו ועד סופו מתרקם לי בראש, לפני ובזמן ההכנה.
כבר ספרתי שבמקרים כאלה אני נכנסת למטבח עם פנקס ועט ורושמת כל מה שאני עושה כדי שאם יצליח או יהיה צורך בתיקונים ושינויים, יהיה לי תעוד מדויק של ההכנה.
וכך היה ביום ששי האחרון ספורה של קדרה זו של ירקות שורש ועוף.
 
אבל למה שלא נתחיל מההתחלה?
אתמול היה לבעלי יום הולדת והתכנון המקורי היה שהילדים והנכדים יגיעו לארוחה חגיגית, אבל התכנונים השתבשו כשבעלי חלה והארוחה נדחתה לשבוע הבא.
ביני לבין עצמי חשבתי שאי אפשר לעבור על התאריך כך סתם וגם אם אנחנו רק שניים צריך משהו שונה, רק שלא היה לי מושג מה השונה שאני רוצה, וכך הגיע חמישי בצהריים ונסעתי לירקן לקנות ירקות להמשך השבוע כשעדיין אין לי מושג מה אכין.
כשנכנסתי למקום הענק שבו אני קונה ירקות, ראיתי פתאום שיש שפע של ירקות שורש יפיפיים, מלפתות קטנטנות, גדולות מעט משזיף גדול, המשך בארטישוק ירושלמי, שורשים, שומר ועוד ועוד ופתאום נורא התחשק לי לקחת את כולם הביתה. עמדתי וחשבתי מה אכין איתם? ופתאום נזכרתי שיש לי קדרת חרס יפיפיה שהשתמשתי בה אולי פעם או פעמיים בלבד. זהו ידעתי שיש לי משהו מיוחד ליום ההולדת ביד.
קניתי שפע של ירקות שורש וחזרתי הביתה מאושרת.
בלילה העברתי 2 כרעיים גדולות של עוף להפשרה איטית במקרר והלכתי לישון שמחה ומאושרת.
בבוקר החלטתי שאני הולכת לתת לירקות מינימום תיבול כדי שנרגיש את הטעם של כל ירק וירק.
מכיוון שלא זכרתי איך הבשר יוצא בקדרה שזוף או לבן החלטתי להכניס אותו למשרה שיש בו גם דבש כדי שיתן לו צבע וטעם.
 
יצאה קדרה להתעלף, הכל היה כל כך טעים, התענגנו על כל נגיסה ונגיסה, והכי כיף, כל כך מהיר ופשוט להכנה.
בטוח יוכן החורף הזה שוב ושוב עם ירקות נוספים ושונים, כי זה כל הכיף אפשר לגוון בירקות השורש שנמצאים בשפע כזה עכשיו בשווקים ובחנויות.
 
 
 
כאן ניתן לראות חלק מהירקות שנכנסו לסיר. חתכתי את כולם לחתיכות גסות וחלק השארתי שלמים כמו שהם, קדימה העיגולים הלבנים הם הלפתות הקטנות שקניתי שיצאו מתוקות ונפלאות לאחר האפיה.
 
 
 
ממלאים את הקדרה עד למעלה בירקות (אין בעיה למלא גם מעל שפת הקערה כי המכסה מאד גבוה.
 
 
 
מתבלים בטימין טרי והוספתי גם טימין מיובש, 4 עלעלים קטנים של מרווה פלפל שחור גרוס גס ומלח.
 
 
 
שופכים מעל הכל שמן זית בנדיבות ובעזרת הידיים מערבבים את הירקות עד שרואים שכולם מכוסים היטב בשמן.
 
 
 
מוציאים את העוף מהמשרה שבו שהה עד סיום הכנת הקדרה ומניחים מעל הירקו, מפזרים מעט טימין יבש ועוד פלפל שחור גם על העוף.
משרה העוף הורכב מדבש, קטשופ, חרדל, סויה ופלפל שחור גרוס.
 
 
 
מוציאים את המכסה מהמים בו שרה ומכסים את הקדרה, ומכניסים לתנור קר.
 
 
 
לאחר שעה מורידים את מכסה הקדרה מוציאים את העוף ושומרים  בצד, עטוף בנייר כסף כדי לשמור על חומו, וממשיכים לבשל את הירקות בלי המכסה עוד כרבע שעה עד להשחמה יפה של הירקות.
 
קדרת ירקות שורש ועוף
 
המצרכים:
2 כרעיים גדולות של עוף כל כרע מחולקת לשניים
2 שורש פטרוזיליה קלופים
1 שורש סלרי  קלוף וחתוך לחצי
1 שומר חתוך ל-4
1 בטטה גדולה פרוסה לעגולים גסים
5 לפתות קטנות קלופות וחצויות
1 כרישה גדולה מנוקה וחתוכה לקטעים של 3 ס"מ (רק החלק הלבן)
11 ארטישוק ירושלמי קלופים
1 בצל אדום גדול חתוך לשמיניות (להשאיר את חלק השורש ששומר   שהבצל לא יתפרק
8 תפוח"א בינוניים קלופים וחתוכים ל-4 חלקים.
שיניים מראש שום שלמות עם הקליפה מלבד 2 קלופות ופרוסות
עלים מטימין טרי
טימין יבש
4 עלים קטנים של מרווה
פלפל שחור גרוס גס
מלח
שמן זית
 
למשרה העוף:
1 כף דבש
1 כף קטשופ
1/2 כפית חרדל
3-4 כפות רוטב סויה
פלפל שחור גרוס גס
 
ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה ומכניסים לתוכו את העוף.
 
משרים את מכסה הקדרה במים. המכסה צריך להיות מושרה מינימום 15 דקות, אני השרתי אותו לפני שהתחלתי להכין את כל הירקות וזה לקח הרבה יותר מהזמן הנקוב בהוראות של הקדרה כך שהוא היה ספוג היטב במים.
 
קולפים את כל הירקות וחותכים הכל בצורה גסה, וחלק כפי שכתוב במצרכים משאירים כפי שהם בלי לחתוך.
 
מניחים הכל בתוך הקדרה, מפזרים בנדיבות עלעלים מ 4-5 גבעולי טימין טריים (זה מה שהיה לי אם יש יותר אפשר לוותר על הטימין המיובש ולהשתמש רק בטרי), טימין מיובש, עלעלים שלמים של מרווה, מתבלים בשפע של מלח ופלפל שחור גרוס גס, שופכים על הכל שמן זית בנדיבות ומערבבים בעזרת הידיים כדי שכל הירקות יצופו בשמן.
 
מוציאים את העוף מהמשרה ומניחים מעל הירקות.
מוציאים את המכסה מהמים ומכסים את הקדרה.
 
מכניסים את הקדרה לתנור קר (התנור חייב להיות קר כדי שהקדרה לא תתפוצץ) מכוונים טמפרטורה ל-225 מעלות.
 
לאחר 40 דקות, פותחים את הקדרה ובודקים, אם יש הרבה נוזלים (לי היתה קדרה מלאה בנוזלים) מוציאים את הקדרה מהתנור ושופכים את הנוזלים. מכסים ומחזירים לתנור לעוד 20 דקות.
 
לאחר שעה מורידים את מכסה הקדרה, בשלב זה הירקות חסרי צבע, מפזרים מעליהם מעט פפריקה מתוקה ונותנים להכל להתבשל ולהשחים בלי מכסה  עוד כרבע שעה 20 דקות עד שהכל נעשה שחום ויפה .
 
לאחר שעה העוף שלי היה מוכן ושחום ולכן הורדתי אותו והנחתי על צלחת שאותה כיסיתי בנייר כסף ושמרתי בצד והמשכתי להשחים בתנור בלי מכסה רק את הירקות.
 
בתאבון
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

44 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת