00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פטריות שיטאקי וחברים

24/10/2011

פטריות שיטאקי וחברים   

 

כל כך יפות ..כל כך טעימות שבא לבכות ...כל כך אוהב פטריות , לא בדיוק משהו שגדלתי עליו  ואם אמא שלי כבר

 בישלה עם פטריות אז דובר על אלה שבאו בקופסאות שימורים  השם ישמור ... האמת שלא היו אז פטריות טריות

ואלו המשומרות הלכו לא רע עם  קישואים מטוגנים או מטוגנות  ברוטב בצל עם החומוס האגדי של סטקיית המי ומי .

היום בורכנו בשפע פטריות מדהימות ואוהב במיוחד את הפורטבלו והשיטאקי בעלות הטעם העז והמרקם הבשרני . 

 

היום צרפתי לפטריות השיטאקי קצת חברים שיקפצו יחדיו במחבת הלוהטת עם רוטב סויה וצ'ילי

פשוט לאכול ולבכות כמה שזה טעים . 

 

חומרים

2 סלסילות פטריות שיטקי חתוכות לפרוסות ללא הרגליים

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

2 גזרים חתוכים לגפרורים

1 בצל לבן חתוך לחצאי טבעות

5-6 גבעולי בצל ירוק קצוץ

4 שיני שום קצוצות דק

3-4 פרוסות חזה עוף ( נתחי שניצל דקים ) חתוכים לרצועות

מלח גס

פלפל שחור גרוס

פפריקה מתוקה

3-4 רוטב סויה מתוקה ( סויה שחורה מתוקה = סויה סמיכה מאד , מתוקה ובעלת טעם מדהים )

2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק חריף

 

 

הכנה

על מחבת לוהטת משומנת עם מעט שמן זית להקפיץ קלות את הגזרים והפלפלים עד ריכוך קל .

 להוציא את הגזרים והפלפלים לקערה להוסיף מעט שמן זית ולהוסיף את נתחי רצועות חזה

העוף . לאחר שהנתחים משנים את צבעם ללבן להוציא אותם ולהוסיף למחבת החמה את

הבצל הלבן והירוק . לערבב מעט את הבצלים בשמן הזית ולהוסיף את הפטריות החתוכות .

להגביר את האש ולערבב את הפטריות כ 2 דקות עם הבצלים . להוסיף את שיני השום ולערבב

שוב . להוסיף את נתחי חזה העוף , הפלפלים והגזרים ולערבב . לתבל במלח ,פלפל ופפריקה

ולהוסיף את רוטב הסויה והצ'ילי , לערבב כמה דקות עד שהכול משחים מעט והרוטב מצטמצם .

להגשה עם בצל ירוק טרי קצוץ דק

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת