00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

חלת תלישות מתוקה

חלת תלישות מתוקה

 

אין כמו לקבל את החג עם ריח נהדר של חלה טובה ומתוקה חלה כזאת שנועדה שיתלשו ממנה תלישות רכות

וטעימות . אוהב כל כך לשחק עם שמרים....לא שאני משהו באפייה
אבל את תורת השמרים  הבנתי ואוהב מידי פעם

לתת לשמרים    להתפרע .
מביא כאן מתכון לבצק חלה מתוקה של אירן מפורום אוכל בynet   בצק מעולה לחלה .

המתכון מתייחס חלה קלועה , אני אפיתי חלת תלישות שמורכבת  מכדורי בצק שתפחו ונדבקו כחלת כדורים .

 

החלה של אירן

(חלבי). לא חייבים ללוש באופה לחם .

1 ביצה גדולה
1/2 כוס מים פושרים
1/2 כוס חלב פושר
40 גרם חמאה ממוסת
3 כפות שמן
1/2 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
3.5 כוסות קמח
1 כף שמרים.

 

 אופן ההכנה במידה ואופים חלה קלועה

לשים מהכול בצק. מתפיחים עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מגלגלים כל חלק לחבל. קולעים

משלושת החבלים צמה רופפת. מניחם בתבנית התנור.  מתפיחים שווה עוד 30-45 דקות מורחים בחלמון מעורב

בחלב מפזרים סומסום.  אופים בתנור שחומם מראש 20 דקות ב-180 מעלות ועוד 20 דקות ב160 מעלות

 

 

אופן ההכנה במידה ואופים חלת תלישות  

 

לשים מכול המרכיבים בצק אחיד ונוח , משהים את הבצק בקערה משומנת ומכוסה עם מגבת  להתפחה עד הכפלת

הנפח . יוצרים מהבצק כ 20 עגולים קטנים ומסדרים בתבנית עגולה . מורחים את הכדורים בבלילת ביצה וחלב

ומפזרים מעל שומשום וקצח  או מרכיבים אחרים לפי טעמכם כמו זעתר , פרג ,קימל וכו'

משהים להתפחה נוספת של כ30 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 20-25 דקות ועד השחמה נאה

של החלה .

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת