44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

צלי בקר עם פטריות

בס"ד

 

לפי דעתי החלק הטעים בבשר הוא הבשר ראש.עם החלק הזה היא אפשר לטעות כלל. איך שלא תעשו אותו הוא יוצא טעים,רך ונימוח כמו "חמאה", בגלל זה הוא גם אהוב מאוד על ילדי.

הפעם הבאתי אותו במתכון קלאסי של צלי עם פטריות טריות וגזר. ההכנה נעשית בשני שלבים, זה נראה מסובך אבל ממש לא, מומלץ ביותר

 

המצרכים:

 לציר:

1 חב' בשר ראש שלם (1-1.5 ק"ג)

5 שיני שום שלמות קלופות

3 עלי דפנה

1 כפית כמון

קמצוץ קינמון

מלח

לרוטב:

1 בצל גדול חתוך לרצועות

1 חב' פטריות שמפניון חתוכות על ארבע

3 גזרים גדולים חתוכות לרצועות

2 כפות אבקת מרק פטריות

1/2 כפית פלפל אנגלי

ציר בשר

 

אופן ההכנה:

- להכניס לסיר לחץ את כל חומרי הציר ולבשל למשך שעה. לקרר ולפרוס את הבשר (לא לשפוך את הנוזלים).

- בסיר שטוח לחמם מעט שמן ולטגן את הבצל עד שנהיה שקוף.

- להוסיף את הפטריות החתוכות והגזרים החתוכים ולאדות עוד חמש דקות תוך כדי ערבוב.

- להניח מעל הירקות את פרוסות הבשר, לתבל ולצקת את ציר הבשר (הנוזלים שהבשר התבשל בהם) עד כדי כיסוי הבשר.

- לבשל למשך שעה-שעה וחצי עד שרוב הנוזלים מצטמצמים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת