00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

קינוח לארוחת ערב ראש השנה

הדבר הראשון שעולה לי בראש כשמדברים על ראש השנה זה תפוח בדבש.

עכשיו השאלה איך הופכים את ה"תפוח בדבש" המסורתי לקינוח מרשים וטעים שיסיים ארוחת שחיתות מפוארת?

לא יודעת איך אבל לקח לי בדיוק 10 שניות לחשוב על רעיון:

קרם פטיסייר דבשי על מצע של תפוחי עץ מקורמלים וקראמבל שקדים מעל.

נשמע מסובך אה?

טוב,זו לא עוגה בחושה, אבל מבטיחה שכל שלב בפני עצמו פשוט כך שמה שנשאר זה להתארגן מראש על הזמנים והכל מסתדר.

שלושה אלמנטים פשוטים כל אחד שביחד יוצרים מעדן טעים ומושקע.

אז נתחיל בתפוחים:

7 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית' (ירוקים) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

50 גר' חמאה

4-5 כפות סוכר

2 כפיות תמצית וניל טובה (מהסוג עם גרגירי הוניל בתוכה)

במחבת גדולה על אש בינונית-נמוכה שמים את החמאה וכשהיא נמסה מכניסים פנימה את קוביות התפוחים ומעל את הסוכר. מערבבים וממתינים שהתפוחים יגירו נוזלים. מבשלים מס' דקות ומוסיפים את תמצית הוניל. מבשלים עוד מס' דקות תוך ערבוב מדי פעם עד לריכוך התפוחים. מעבירים לקופסא ולמקרר.

שלב שני - קרם פטיסייר

השם נשמע מסובך אבל ברגע שמכינים פעם אחת מבינים שמדובר בדבר פשוט וטעים:

1 ליטר חלב

2 כפות סוכר

200 גרם דבש

8 חלמונים

100 גרם קורנפלור

מקל וניל

מיכל שמנת מתוקה

שמים בסיר חלב וסוכר (טיפ שלמדתי-הסוכר מונע מהחלב להישרף ולהידבק לתחתית), מוסיפים מקל וניל חצוי ומגורד מגרגירים (שאותם גם מוסיפים פנימה כמובן) ומחממים עד רתיחה.

במקביל בקערה טורפים היטב חלמונים, דבש וקורנפלור לתערובת אחידה, חלקה וללא גושים.

כשהחלב רותח יוצקים חלק ממנו לתערובת החלמונים ומערבבים היטב (השוואת טמפ'). מוסיפים את שאר החלב ומערבבים. מוציאים את מקל הוניל (לא לזרוק! לשטוף, לייבש ולהכניס לצנצנת עם סוכר לבן. תוך ימים ספורים יש לכם סוכר וניל).

מחזירים את כל התערובת לסיר על אש נמוכה תוך בחישה עד להסמכה (כמו פודינג סמיך). מסירים מהאש, מעבירים לכלי סגור ומניחים מעל לקרם ניילון נמצד אותו מצמידים לקרם עצמו למניעת היווצרות קרום). מעבירים לקרור במקרר.

לפני ההרכבה של הקינוח:

מוציאים את הקרם מהמקרר, מכניסים למיקסר ומערבבים היטב עד שהוא חוזר להיות במצב קרמי וחלק. בשלב הזה רצוי להעביר אותו דרך מסננת בכדי לקבל קרם חלק חלק ללא גושים.

מקציפים שמנת מתוקה עד לקצפת ומקפלים אותה לתוך הקרם. מעבירים ישר לשקי זילוף.

לפירורים:

1+1/2 כוסות קמח

1/2 כוס+2 כפות אבקת שקדים

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

קורט מלח

במעבד מזון שמים את כל החומרים יחד ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים.

מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה או עד צבע זהוב.

במקביל קולים במחבת יבשה 100 גרם של שקדים קלופים ופרוסים לפיזור מעל הקינוח.

זהו. נשאר רק לחבר:

כמה שיותר קרוב להגשה מניחים בתחתית של כוסית הגשה כף גדולה מהתפוחים.

מעל מזלפים קרם עד ס"מ וחצי מגובה הכוס. מפוררים מעל מהקראמבלס ומפזרים מעט שקדים קלויים.

זילוף קטן של דבש לרמיזה על הדבש שבקרם וזהו זה:-)

תודה לאחותי היקרה על התמיכה הטכנית והנפשית ועל קישוט מספן (צרציפן) מושלם:-)

זו הזדמנות מצויינת לאחל לכל החברים והקוראים ולכל מדינת ישראל

שנה טובה ומתוקה!!

שנה של בריאות, שלווה ונחת,

שנה של הצלחות, שגשוג ופריחה,

שנה של התחלות חדשות ומעשים טובים,

שנה של הרבה זמן איכות והרבה ביחד

שנה של הרבה אושר ושמחה והמון אהבה

שנה של הגשמת חלומות והגשמה עצמית

שנה של המון מתוק בפה ובלב!!

מכל הלב-אורית

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת