00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

צלי עוף ושעועית ברוטב אדום

צלי עוף ושעועית ברוטב אדום

 

סתיו בחוץ והבטיחו לנו גשם בסוף השבוע שחלף , האמת ? לא נעים לקבל אותו ככה בידים ריקות  והמחשבה  הראשונה שחלפה במוחי הייתה של סיר  גדול מלא בשעועית נימוחה שוחה ברוטב אדום עז .....שעועית כזאת שיוצקים עם הרוטב האדום על אורז לבן , אורז ממש כמו במסעדות הפועלים .

 יש לי אהבה גדולה לבישולים בסירים הגדולים של מסעדות השוק / הפועלים ...סירים שמתחממים שעות על האש עם רוטב אדום וממש לא חשוב עם הם מכילים עוף או בשר או ממולאים העיקר שיהיה הרבה רוטב .

סיר השבת הכיל צלי עוף שבושל עם שעועית והרבה רוטב , דומה מאד למתכון שהעלתי כבר של   שעועית של פעם שבה הכנתי שעועית ברוטב עם מעט כנפיים כדי לתת טעם לתבשיל והפעם הכנתי  את התבשיל עם הרבה חלקי עוף שהתבשלו עם השעועית ברוטב וקיבלו טעם נהדר .      

 

 חומרים

500 גר  שעועית יבשה שהושרתה לילה שלם

2בצלים קצוצים דק

8 ירכיים ( אפשר כמובן חלקי עוף אחרים )

3 כוסות  מרק עוף

100  גרם רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

 

הכנה

לטגן את חלקי העוף במעט שמן  עד השחמה קלה מכל צידי העוף , להוציא את חלקי העוף

ולהוסיף לאותו השמן את הבצל הקצוץ ולטגן אותו עד שקיפות . להחזיר לסיר את חלקי

העוף ,להוסיף מעל העוף את השעועית המושרית , לצקת את מרק העוף ולהוסיף את רסק

העגבניות . הנוזלים צריכים לכסות את המרכיבים ואם יש צורך להוסיף עוד מעט נוזלים .

לתבל בנדיבות במיוחד בפפריקה המתוקה ( אני לכמות הנ"ל הוספתי 2 כפות גדושות של

פפריקה ) .
להביא לרתיחה ,להוריד לאש נמוכה ולבשל כ 3 שעות . הוגש עם אורז לבן .

בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת