00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

פרישייק מוצק

 

הכל התחיל מזה שהתחיל הקיץ. החום, הלחות הצורך במשהו קר ומרענן... ואז באופן מקרי לחלוטין נתקלתי בסופר במיכלי ארטיק צבעוניים ומקסימים.
אני לא חושבת שקיים בן אדם בארץ (אולי מישהו שעובד במפעל בו מייצרים ארטיקים שיוצאים לו כבר מהאף?) שלא חיסל לפחות ארטיק-קרח אחד הקיץ הזה. זה נגיש, זה זול , זה צונן ומרגיע את הנרווים ולו לכמה רגעים בודדים. ולמרות שהקיץ כבר לא בשיאו הרי החום עוד ילווה אותנו זמן מה, אז למה לא להתפנק בארטיק טעים וגם בריא (יחסית) תוצרת בית?

רוצים מתכון? אז זהו שאין מתכון! זה בסך הכל פרישייק מוצק!
תעשו מה שטעים לכם ולפי המלאי שקיים במקרר. מנגו, בננה, שזיף, נקטרינה,תפוח, אגס, ליצ'י ואפילו פירות יער קפואים, הכל, אבל הכל הולך! זורקים את הכל לבלנדר, טוחנים למחית אחידה מעבירים למיכלי הארטיק או לכוסות חד פעמיות עם מקלות של רופא ומקפיאים לפחות 3 שעות. שולפים ומכאן כבר תסתדרו לבד:-)

 

 

הערות:
מתוקים ככל שיהיהו ההקפאה די מורידה לפירות את המתיקות, לכן מומלץ "לתבל" את הפרישייק במעט סוכר, דבש או סירופ
גם מיץ לימון יתקבל בברכה, כדי לחדד קצת את הטעמים
כדי ליצור ארטיק דו שכבתי (ואפשר אפילו יותר עם קצת נחישות וסבלנות:-) פשוט טוחנים פירות בצבעים שונים בנגלות נפרדות ומעבירים למיכלים לפי ה"דוגמה" הרצויה
אני את השכבה הירקרקה
יצרתי ממחית מלון-ענבים-נענע, אבל המלון מימי מדי ולטעמי קצת מבאס
בכלל מומלץ מאוד להשתמש בבננה ומנגו כי מרקמם עשיר וקטיפתי יותר
כדי לקבל ארטיק חלק ללא חתיכות פרי אפשר להעביר את המחית דרך מסננת דקה

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת