00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

נתחי חזה עוף על סלט קייצי

 
היה לי במקרר חזה עוף מופשר שהייעוד שלו היה להפוך לשניצל עם פתיתים לצהריים, אבל מה זה לא בא לי על טיגונים ושניצלים, התחלתי לחשוב מה אני יכולה לעשות איתו שיגזול מינימום זמן הכנה ויהיה קליל ומתאים למזג האוויר המגעיל ופתאום זה בא, סלט ירקות קריר ומרענן ועליו חתיכות מהעוף, מייד שמתי את הבשר בצלחת עמוקה שפכתי עליו רוויון ושלחתי להשריה של שעתיים במקרר (באחת מתוכניות האוכל שאני רואה המליצו על השיטה כמרככך לבשר וזה אכן כך).
 
 
 
ניגשתי להכנת הסלט, גזר אחד קולף וקולף וקולף ואז החתיכות הפכו לג`וליינים דקיקים, המלפפון נרחץ ונפרס לאורך לפרוסות דקות שהפכו גם הם לג`וליינים עבים מעט יותר, כך גם חצי פלפל צהוב וחצי פלפל אדום, עגבניות שרי נחתכו לרבעים וחצי בצל אדום קטנטן נפרס לפרוסות.
 
 
 
כמה עלים יפים של חסה נחתכו לפיסות גסות והוכנסו לצלחות עמוקות
 
 
 
על החסה פיזרתי את יתר הירקות לפי הצבעים שלהם, כדי שיהיה לנו גם יפה לעיניים.
 
 
החלטתי להכין 2 רטבים שילוו את הסלט, אחד כמו שמגישים במסעדות, סוג של אלף האיים , ערבבתי מעט מיונז, מעט שמנת חמוצה, קצת קטשופ, מיץ לימון, מלח ודיללתי במעט מים.
הרוטב השני היה הויניגרט שלי, שמן זיית, מעט חרדל גרגרים, מעט דבש, מלח ובמקום חומץ בן יין הוספתי מיץ לימון וגם כף רוטב סויה וכפית שמן שומשום הרוטב  הזה היה הלהיט של הארוחה.
 
 
 
מוציאים את הבשר מהמשרה ומנגבים היטב על מגבות נייר.
מחממים מחבת פסים היטב עם מעט שמן זית וכשהמחבת לוהטת שמים עליה את חזה העוף. מטגנים רק עד שהעוף מוכן בפנים ומשנה את צבעו החי.
 
 
מורידים את חזות העוף לקרש חיתוך ולא נוגעים בו. נותנים לו לנוח 10 דקות כדי שכל הנוזלים לא יברחו ממנו והעוף לא יתייבש.
פורסים לחתיכות ארוכות וצרות (או איך שבא לכם) ומסדרים על הסלט
 
תוספת לשומרי כשרות:
לאחר התגובות שקיבלתי למתכון חיפשתי דרך לרכך את חזה העוף בדרך שגם שומרי כשרות יוכלו להנות ממנה.
החזה יצא עוד יותר רך ועסיסי, וכך עשיתי: שמתי את חזות העוף בצלחת עמוקה, פיזרתי עליהם כף אחת של קורנפלור ו-2 כפות רוטב סויה
 
 
מערבבים היטב מכסים את הצלחת ומשרים במקרר למינימום שעה ואם יש אפשרות להשריה יותר ארוכה יותר טוב, באמצע הדרך הופכים את פרוסות חזה העוף.
ההמשך כמו בחזה הקודם, מוציאים (אין צורך לנגב) ומטגנים על מחבת פסים לוהטת שעליה מעט שמן זית.
 
לא נראה לי שיש צורך לכתוב מתכון לסלט , כל אחד יכניס לסלט שלו את הירקות שהוא אוהב, אני השתמשתי בגזר אחד, 2 מלפפונים עם הקליפה, חצי פלפל כתום, חצי פלפל אדום, עגבניות שרי, חצי בצל קטן אדום וחסה.
 
את הבשר כאמור השריתי לשעתיים בתוך רוויון ואחר כך ניגבתי היטב במגבות נייר וטיגנתי על מחבת פסים לוהטת מרוחה במעט שמן זית עד למוכנות ולא יותר.
הורדתי ונתתי לבשר לנוח 10 דקות ואז פרסתי אותו לרצועות.
 
להשריה כשרה של הבשר:
להשרות את הבשר לשעה וכמה שיותר יותר טוב אם אפשר בכף אחת של קורנפלור +2 כפות רוטב סויה.
להלהיט מחבת פסים, להבריש במעט שמן זית ולטגן את חזה העוף עד מוכנות, להוריד להמתין 10 דקות ולפרוס לפרוסות.
 
הרטבים הוכנו כך:
 
הרוטב בסגנון אלף האיים
2 כפיות גדושות מיונז מופחת שומן
2 כפיות גדושות שמנת חמוצה
כף מיץ לימון
קטשופ , לא מדדתי פשוט שפכתי פנימה ערבבתי וטעמתי
מלח
ולבסוף דיללתי את הכל עם מעט מים לסמיכות הרצויה.
 
לרוטב השני השתמשתי ב:
5-6 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
1 כף דבש
1/2 כפית חרדל גרגרים
מעט מלח
לערבב הכל יחד לטעום ואם צריך לתקן טעמים (לפעמים יש צורך להוסיף עוד מעט דבש).
 
מסדרים יפה את הבשר על הירקות, ומגישים לשולחן וכל אחד מוסיף לעצמו, מלח, פלפל ורוטב לפי מה שהוא אוהב.
 
היה כל כך טעים שנראה לי שזה הופך להיות ארוחת הקייץ הרשמית שלנו, רק שבפעם הבאה נכין כמות כפולה של הרוטב על בסיס הויניגרט ונוותר על אלף האיים.
 
בתאבון
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת