00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

פרח השוקוזיף

 

נכון שעל טעם וריח אין להתכווח, אבל להתלונן בטוח מותר. בן זוגי אוהב את הפירות שלו במצב צבירה של אבן. כלומר הכי טוב לו כשהם דקה אחרי שהפכו מניצן פורח לפרי ירקרק ובשל בקושי. עם זה בשל כמו שצריך (כמו שאני אוהבת) ומתחיל לגלות סימנים של מרקם נורמלי וטיפונת רך, מבחינתו זה בלתי אכיל ומכאן הדרך היחידה היא לפרישייק או לפח. מזל שאני אוהבת בדיוק את מה שהוא לא אוהב ושום פרי לא נזרק באמת, אבל יש גבול לכמות הפירות שאני מסוגלת לחסל במהלך השבוע, לכן מדי פעם חבורה נאה של נקטרינות ולרוב שזיפים מוצאת את עצמה עזובה וגלמודה.
זה בדיוק המקרה שהביא אותי להכין את עוגת ה"שוקוזיף" שלי. שזיפים מיותמים, אהבה נצחית לשוקולד וקמיהה בלתי פוסקת למשהו מתוק. שוב עברתי על כמה מתכונים בקלאסר וברשת, חיברתי כמה רעיונות והרי התוצאות- עוגת שוקולד ושזיפים הפוכה. היא יפה מאוד-מאוד בזכות סידור פלחי השזיף שיוצרים את הפרח העסיסי למעלה והיא  טעימה מאוד-מאוד בזכות שילוב הטעמים חמוצים-מתוקים (כמו שאני אוהבת).
בגלל שזה אלתור יש לי הרבה הצעות יעול לפעם הבאה, כדי להביא את השוקוזיף לטעמים מדויקים שיהיו יותר לטעמי (זהירות, חפירה על הפרק :-) אבל זו עוגה נהדרת גם כפי שהיא ועל טעם וריח הרי אין להתווכח...

 

 

 

 

 

עוגת שוקולד ושזיפים הפוכה

הרכיבים (לעוגה קטנה בפיירקס עם תחתית בקוטר 17 ס"מ):
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1/8 כוס שמן צמחי
50 גרם חמאה מומסת
1 גביע יוגורט
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי
3/4 כוס קמח
1/4 כוס אבקת קקאו הולנדי
1/2 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
50 גרם שוקולד ציפס (או שוקולד מריר קצוץ)
כ-3 שזיפים טריים ודי מוצקים
כף סוכר חום
קצת ריבת משמש לזיגוג



ההכנה:
משמנים את הפיירקס במעט חמאה ומפזרים בתחתית את הסוכר החום.
חוצים ומגלענים את השזיפים וחותכים כל חצי ל4-6 פלחים.
מסדרים את הפלחים בצורת פרח-ספירלה מהמרכז כלפי חוץ.
זורים מלמעלה קצת מהשוקולד ציפס.
בקערה גדולה נפרדת טורפים את הביצים והסוכר לתערובת אחידה.
מוסיפים בזרזוף דק את השמן והחמאה תוך כדי טריפה מתמדת.
מוסיפים פנימה את תמצית הווניל, הברנדי, היוגורט ומערבבים למרקם אחיד.
בקערה נפרדת נוספת מנפים את הקמח עם הקקאו, אבקת האפיה ומערבבים פנימה את המלח.
מעבירים לקערת החומרים הרטובים ומקפלים בעזרת מרית.
כאשר המרקם כמעט אחיד מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים לפיזור אחיד.
שופכים את הבלילה מעל השזיפים.
אופים כ-40 דקות עד ש"בדיקת הקיסם" יוצאת עם פירורים לחים.
מוציאים מהתנור, ממתינים קצת, מעבירים סכין בין דופן הפיירקס והעוגה והופכים את העוגה בזהירות על צלחת הגשה.
מצננים ומגישים בטמפרטורת החדר (או אפילו חם!).
יום למחרת השזיפים היו פחות "ייצוגיים" לכן זיגגתי אותם קצת ב"סירופ" מריבת המשמשים שלי.



הערות, מסכנות ותובנות לרוב:
העוגה יצאה גבוהה למדי וביחס שוקולד-שזיף השוקולד היה דומיננטי יתר על מידה
הפטרון יכול להיות אחד משניים: לאפות בתבנית גדולה יותר(24 למשל), כדי ששכבת הבצק תהיה דקה יותר או פשוט להוסיף קוביות שזיף קטנות גם לתוך הבלילה
עוד רעיון-להמיר חצי מהקמח בשקדים טחונים למקרה שאופים בתבנית 24
כדאי להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה או אפילו חצי שמנת חמוצה וחצי שמנת מתוקה כדי לקבל מרקם עשיר יותר
הטעם השוקולדי בהחלט מספק, לכן כדאי להחליף את השוקולד צ'יפס באגוזי מלך קצוצים
אפשר לאפות גם בתבנית אינגליש קייק 25 ס"מ רק מן הסתם לסדר את השזיפים אחרת

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת