00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שמרית - זה לא רק שמרים

צרכ(ח)נות - בלוג חדש

צרכנות () או צרחנות ()?
בעידן המודרני, כל יום צצים על המדף מוצרים חדשים, עסקים נפתחים ונסגרים בין לילה ושירות הלקוחות כבר "ממש לא כמו פעם" ה-צרכנות לרוב הופכת ל-צרחנות.

בבלוג אנסה לעשות קצת סדר, להמליץ על שירותים ועסקים איכותיים ולהזהיר מכאלה שלא.
יהיו טיפים, מבצעים, הנחות, מתנות ומתכונים.
 
אתם מוזמנים להתרשם ולהירשם לעדכונים בקישור הבא-
http://blog.tapuz.co.il/shimritaz

סוכר וניל

אני אוהבת וניל בכל דבר...
בטעמים - גלידות, מאפים...
בריחות - נרות, בשמים, קרמים...
במראה - נקודות שחורות שמתפזרות בפנקוטה, פטיסייר, קרם ברולה, גלידת וניל...

הטעם של מוצרים עם וניל אמיתי הוא טעם אחר..

גם בבית אפשר להנות מסוכר וניל אמיתי ולא מהסוכר וניל התעשייתי והאפרורי שמוכרים לנו בשקיות (ועוד ממליצים עליו כ"סוכר וניל איכותי ואמיתי" בתוכניות טלוויזיה ).
קונים מקלות וניל איכותיים וסוכר, מערבבים יחד ושוכחים שזה קיים לחודש בערך, אחרי חודש פותחים את הקופסא ומתמסטלים מהריח ;).

גם הכנת תמצית וניל ביתית היא "השקעה" משתלמת וההכנה פשוטה מאוד.
התמצית מוכנה כאשר צבעה משתנה.

בזמן הקנייה שימו לב שהמקלות רכים, לחים ועבים...אם המקל יבש ודק השאירו אותו בחנות..

בקיצור ולעניין....הזמן שלקח לכם לקרוא את כל ההקדמה הזאת יותר ארוך ממה שייקח לכם להכין...:P

סוכר וניל -

3 מקלות וניל (או יותר כדי לקצר זמן המתנה)

לחתוך את המקלות לחצי

2 ק"ג סוכר

לשפוך את הסוכר לקופסא, להוסיף את מקלות הוניל ולערבב, לסגור ולהניח בצד כחודש (כל כמה ימים לתת עירבוב קטן לקופסא).

הערות:
ניתן להוסיף לסוכר מקלות משומשים שנשטפו ויובשו (למקפידים על כשרות שימו לב שהמקלות לא היו בנוזל חלבי).
ניתן להוסיף מידי פעם מעט סוכר ולערבב, הסוכר החדש יקבל טעמים וריחות מהסוכר שבקופסא.
ניתן להשתמש במקלות שבקופסא לשימושים שונים.
מחליפים את סוכר הוניל הקנוי באותה כמות של סוכר הוניל הביתי.
לקבלת טעם מודגש של וניל ניתן להחליף חצי מכמות הסוכר במתכון בסוכר וניל הביתי.


תמצית וניל -

3 מקלות וניל

לחתוך את המקלות לחצי

1 בקבוק וודקה/ ברנדי

להוסיף את מקלות הוניל לאלכוהול ולנער מעט, להניח במקום קריר וחשוך (ארון).
לנער את הבקבוק כל כמה ימים.
התמצית מוכנה כאשר צבעה משתנה (אם זה וודקה לחכות עד שהצבע חום בהיר ואם זה ברנדי אז עד שהצבע מתכהה).

הערות:
ניתן לשים את המקלות עם הנוזל בתוך קופסא ואז להשתמש במקלות בשעת הצורך.
ניתן להוסיף לבקבוק/קופסא מקלות משומשים שנשטפו (למקפידים על כשרות שימו לב שהמקלות לא היו בנוזל חלבי).

תמונות..

מקל וניל (התמונה מ-וואלה)

ועכשיו תמונות שאני צילמתי..

סוכר וניל - לפני..

אחרי..

בתמונות ההבדל לא כ"כ נראה לעין אבל במציאות כן.
הסוכר וניל הביתי בצבע אופייט כהה.

תמצית וניל...תחשבו שפעם זה היה שקוף

מקל וניל - מבט פנימה
שימו לב כמה הוא לח ועבה

אם אהבתם פרגנו לי בלחיצה על ה-MAX IT או על "אהבתי"

יש לי דף בפייסבוק אתם מוזמנים להיות חברים שלי ולהתעדכן ראשונים.

את המתכון תוכלו למצוא גם באתר Shop Eat , לערוך רשימת קניות ולשלוח אותה לנייד.


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פינוקית מתוקית אלא אם צויין אחרת