00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

אושפלאו - צלי עוף בוכרי

06/07/2011
 
 
בגלל כל מיני מגבלות רפואיות הבשרים הכי פופולריים על שולחננו הם עוף והודו וביניהם דגים, אבל זו אופרה אחרת.
ביום חמישי חשבתי מה להכין לסופ"ש ולא יכולתי כבר להסתכל על המתכונים הישנים שלי שחוזרים שבוע אחרי שבוע. אז פניתי לתוכנת מטעמים שבה אני שומרת כל מתכון שראיתי שמישהו הכין והמליץ ומצא חן בעיני (הרבה לפני תקופת הבלוגים), תאמינו לי יותר טוב מכל ספר בישול. חיפשתי במתכוני עוף ומצאתי מתכון לאושפלאו של בני סיידא שהומלץ בחום ואפילו מצאתי הערות שהוספתי למתכון לאחר שראיתי כמה ימים לאחר ששמרתי אותו תוכנית בישול שבה הכינו אושפלאו קצת שונה מזה של סיידא.
אז לקחתי את המתכון של סיידא+השינויים שהוספתי מהמתכון הטלוויזיוני+שינויים לפי מה שאוהבים אצלי ויצא לי אושפלאו טעים ברמות על, פשוט ליקקנו את הצלחות.
 
 
מטגנים היטב את העוף מכל צדדיו ומוציאים לצלחת, מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים עד שקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה. מחזירים את הבשר לסיר.
 
מתבלים את העוף בפפריקה, כמון, כורכום, פלפל שחור גרוס גס ומעט מלח
 
מפזרים את הגזר מעל העוף מכסים, מנמיכים אש ומבשלים כחצי שעה.
 
לאחר חצי שעה פותחים מכסה ומפזרים מעל הגזר חופן נדיב של חמוציות.
 
מפזרים מעל החמוציות 2 כוסות חומוס מבושל.
 
מסננים את האורז ומפזרים אותו מעל התבשיל.
מתבלים אותו בעדינות עם פלפל שחור, כורכום, פפריקה וכמון.
 
מוסיפים את מרק העוף עד מעט מעל האורז  ומביאים לרתיחה על אש חזקה. מבשלים כך לא מכוסה כ-5 דקות עד שהמים מתחילים להיספג באורז והוא מתחיל לצוץ.
בעזרת כף עץ מזיזים את האורז מהצדדים לכיוון המרכז ועושים עם החלק האחורי של הכף חורים באורז שישמשו כארובות שבעזרתם האורז יתבשל גם למעלה.
שמים מגבת מטבח מתחת למכסה ומכסים את הסיר. מנמיכים את האש למינימום (לי יש כיריים קרמיות ואני מנמיכה למס` 1) ומבשלים כך כ-50 דקות.
 
 
לאחר כיבוי האש משאירים מכוסה למנוחה עוד 15 דקות.
וכך התבשיל נראה כשמרימים בסוף את המכסה.
 
אושפלאו - צלי עוף בוכארי
מבוסס על מתכון של בני סיידא
 
התלבטתי איך להעלות את המתכון והחלטתי להעלות את המתכון המקורי של סיידא ואת כל ההערות והשינויים שהכנסתי לשים בסוגריים. בסוף אכתוב גם את ההערות והתובנות שלי על המתכון.
 
המצרכים:
6-8 מנות (4 מנות)
 
3 כוסות אורז (אני השתמשתי בבסמטי)
1/3 כוס שמן (השתמשתי במעט שמן רק לכסוי תחתית הסיר)
4 כרעי עוף מפורקים (השתמשתי ב-8 פולקס)
4 בצלים פרוסים
6 שיני שום פרוסות (8 שיניים גדולות קצוצות דק)
*מלח ופלפל שחור (גרוס גס)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
**750 גר` גזר חתוך לגפרורים
1 ראש שום שלם (לא שמתי)
(חופן נדיב של חמוציות)
(2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים)
5-6 כוסות מרק עוף צח (אפשר להשתמש גם במים עם א.מרק עוף)
 
ההכנה:
משרים את האורז במים רותחים לחצי שעה ( אפשר גם יותר).
 
מחממים בסיר גדול וכבד (אני השתמשתי בסוטג`) את השמן ומטגנים את חלקי העוף עד שיזהיבו. מוציאים ושומרים בצד.
 
מוסיפים לסיר את הבצל והשום ומטגנים עד הזהבה. מחזירים את העוף לסיר ומתבלים בתבלינים. מפזרים מעל העוף את הגזר, מכסים ומאדים כ-30 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים גם את ראש השום (אני כאמור לא הוספתי ראש שום).
 
(פותחים מכסה ומפזרים מעל הגזר את החמוציות ומעליהם מפזרים גרגרי חומוס מבושלים).
מסננים את האורז ומפזרים מעל הכל. מתבלים מעט ומכסים את הכל במרק עוף עד לגובה האורז ועוד קצת.
 
(מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומבשלים כך עד שהמים מתחילים להיספג באורז והאורז מתחיל להתגלות באמצע).
מרחיקים את האורז מדופן הסיר למרכזו ע"י העברה של כף עץ בין התבשיל לדופן הסיר.
(עושים חורים עם החלק האחורי של כף עץ באורז שישמשו כארובות).
 
פורשים על הסיר מגבת מטבח, סוגרים מעליה את מכסה הסיר ומקפלים את שולי המגבת על המכסה.
מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר (בכיריים קרמיות מס` 1) ומבשלים כך כ-50 דקות.
 
מסירים מהאש ומשהים כ-15 דקות.
מעבירים את התבשיל לקערת הגשה או הופכים על מגש גדול ומגישים חם.
 
הערות:
*פיזרתי תבלינים בעדינות בלי לבדוק כמויות.
** הכמות של הגזר גדולה מדי לטעמי ובפעם הבאה אשתמש רק בחצי קילו גזר.
 
מכיוון שהכנתי רק 4 מנות (8 פולקס) כמות האורז היתה גדולה מדי ובפעם הבאה אוריד כוס אחת של אורז.
 
החמוציות והחומוס לא מופיעים במתכון המקורי של סיידא אבל הם מוסיפים המון לתבשיל ולא הייתי ממליצה לוותר עליהם.
 
בתאבון
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

78 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת