00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

רחלי גזית - מעשה ביצירה

יום הולדת השרדות - היום שאחרי...

נשמע קצת דרמטי, לא?

למחרת יום ההולדת הכיתתי התעוררנו אל בית שאמור לארח קרובי משפחה לארוחת צהריים יום-הולדתית וראו זה פלא: קמנו מאוחר (כי הקינדערלך' כבר גדולים), הבית היה נקי (כי החגיגה אמש התקיימה בחוץ), האוכל מוכן (כי הכנתי אתמול כמויות מטורפות של שבלולים, עכברים ושאר מרעין בישין {שבלולים כשרים זה סטארט-אפ, לא?!}), הדקורציות מוכנות בהישג יד (כי התעצלתי להחזיר למקום בלילה)... אז מה נשאר?

ערכתי את השולחן סביב אותו הנושא, רק קצת יותר אלגנצה (בכל זאת- משפחה) ואפילו נשאר זמן לצלם:

הסכו"ם "שתול" בדלי קטן, נעטף במפית בדוגמת עלים ונקשר בחוט שפגט. רעיון מעולה למצב בו משתמשים בסכומים מסטים שונים.

על השולחן אגוזי קוקוס (אמיתיים), זבובים וחרקים (מפלטיק), פלח ענקי של עץ כתחתית לסיר החם (אורז, ברור שאורז), עכברים משוקולד ובורקס שבלולים (שאריות מאתמול) מפיות וסכו"ם בקופסאות קש, פלייסמטים מזרדים  וההי-לייט - צלחות עשויות מעלי דקל!!!

נשאלתי כיצד וממה הכנתי את עצי הדקל על הקאפקייקס וראו זה פלא (פעם שיניה בפוסט אחד!) יש לי הדרכה מצולמת (אני לא מתיימרת להיות מבינה גדולה בבצק סוכר, כך שאם למישהי יש פטנט טוב יותר היא מוזמנת לשתף):

החומרים: בצק סוכר חום וירוק, מרגרינה, ספגטי עבה לא מבושל

הציוד: מערוך, סכן לחיתוך גבינות -להב משונן (לא חובה אפשר סכין רגיל), סכין גמיש או סכין חד או מספריים, חותכן צורות קטן (לא חייבים), חותמת בדוגמת גזע עץ (לא חובה)

משמנים את הידיים ואת משטח העבודה במרגרינה.

לשים את הבצקים. מרדדים די עבה (בערך 0.5 ס"מ) - אני לא לשתי הרבה כדי שישארו גוונים שונים של חום.

משקיעים את החותמת בבצק החום (לא חיוני, אבל מוסיף)

בעזרת סכין הגבינות חותכים את הגזע.

קורצים כוכבים (או כל צורה אחרת) מהבצק הירוק ומצמידים אותם לגזעים בעזרת טיפת מים.

משחילים, תוך כדי הברגה, את הספגטי דרך הגזע .

בעזרת הלהב הגמיש יוצרים את צורת הענפים (כמובן שניתן גם לחתוך עם סכין חד או עם מספריים).

מדביקים את הענפים בעזרת טיפת מים.

מניחים למספר שעות לייבוש. (אפשר להכין אפילו כמה ימים מראש, רק לא לשמור במקרר!

מקצרים את הספגטי לאורך הרצוי (4-5- ס"מ מתחת לגזע) ונועצים בקאפקייק.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל שניצל13 אלא אם צויין אחרת