00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מוסקה המלכה

27/06/2011

מוסקה המלכה

 

מוסקה מלכת המטבח הבלקני , חגיגה של חצילים ובשר בקר עסיסי ספוגה ברוטב עגבניות טריות והרבה עשבי תיבול . מאפה המשלב חומרים שפשוט מתחברים לתוצאה הכי מושלמת שאפשר לצפות . המוסקה  בנויה משכבות מרכיבים כאשר בתחתית המאפה פרוסות תפוחי אדמה דקיקות מעליהם תערובת עישבי תיבול   ותערובת בשר בקר טחון מתובל היטב . מעל תערובת הבשר שכבת כיסוי עליונה של  פרוסות חציל והכול ספוג ברוטב עגבניות טרי ועשיר .   

 

שלבי ההכנה :

הכנת רוטב העגבניות

הכנת תפוחי האדמה

הכנת תערובת הבשר

הכנת החצילים

 

רוטב העגבניות

6 עגבניות מגורדות

1 רסק עגבניות קטן

1 בצל

4 שיני שום קצוצות דק

2 כוסות מרק עוף

מלח , פלפל שחור

פפריקה מתוקה

1 כף סוכר

 פטרוזיליה קצוצה דק

 
לטגן את הבצל הקצוץ במעט שמן , כשהבצל נעשה שקוף להוסיף את שיני השום ולערבב היטב שלא יישרף . להוסיף את כל שאר המרכיבים , לערבב ולהביא לרתיחה , לבשל על אש נמוכה כ 10 דקות ולהוריד מהאש .

 
תפוחי האדמה

לבשל תפוחי אדמה שפרסנו לפרוסות דקות במים עם מעט מלח . לבשל עד רתיחה ועוד כ 5 דקות על אש נמוכה . להוריד ולסנן את תפוחי האדמה מהמים . כמות תפוחי האדמה צריכה להיות כדי כיסוי שכבה אחת של תבנית האפייה . 

 
תערובת הבשר

1 ק"ג בשר בקר טחון

2 בצלים קצוצים דק

2 ביצים

מלח , פלפל שחור

פפריקה מתוקה , כמון

בהרט

פטרוזיליה קצוצה דק 

 
לערבב את כל חומרי התערובת ולתבל לפי הטעם , להשהות לחצי שעה לספיגת טעמים .

 

חצילים

לאפות פרוסות חציל שהברשנו בשמן זית בחום גבוה עד השחמה קלה . כמות החצילים צריכה לכסות את השכבה העליונה של תבנית האפייה . ( אני השתמשתי ב 2 חצילים בינונים תלוי כמובן בגודל החציל ) 

 

הכנת המוסקה  

 

א . לצקת מעט רוטב עגבניות ולכסות את קרקעית התבנית .

ב.  לסדר בצפיפות שכבה של פרוסות תפוחי אדמה ולפזר מעל פטרוזיליה קצוצה .

ג. לסדר שכבה של תערובת הבשר הטחון מעל תפוחי האדמה עד כיסוי מלא ולצקת מעל שוב רוטב עגבניות .

ד. לסדר מעל שכבת הבשר את פרוסות החציל בצורה צפופה וחופפת ולפזר מעל פטרוזיליה קצוצה .

ה. לצקת מעל את יתרת רוטב העגבניות ולכסות ברדיד אלומיניום .

ו. לאפות בתנור במשך כ 45 דקות , להסיר את רדיד האלומיניום ולהמשיך לאפות עוד כ 30 דקות .

 

 

 

 

 בהגשה עם טחינה משובחת וסמיכה .

 

תודה ושבת שלום לכולם עם מוסקה המלכה

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

49 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת