00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

קאפקייקס מושלמים

שלום קוראים יקרים!
כל כך טוב לחזור "לשידור"!
מראש אני מתנצלת בפני כל היוצרים שהשקיעו והעלו רשומות בשבועיים האחרונים, פשוט אין סיכוי שאצליח להגיב על כ-200 רשומות (מתוך ה315 מיילים שקיבלתי בינתיים). מעכשיו (כל עוד המחשב תקין, מלח-מים-שום-בצל) מבטיחה לחזור לשגרת הקרוא-הגב:-)

ועכשיו לעניינו!

הכל התחיל עם עוגה גבינה לשבועות. בן זוגי בחר מתכון מתוך מגזין מכוון "דרך האוכל" ולצורך הכנתו הצטיידנו בפטל קפוא. העוגה שלעצמה היתה לא רעה (אם כי קצת פחות מדהימה מהציפיות שלי כלפיה וברור שזה לא בגלל שהמתכון לא היה מוצלח) ונשארה לי כחצי חבילת פטל קפוא. זה המשיך עם עוגת דובדבנים שלא הצליחה לי ונזרקה לפח בעודה שלמה. והתפתח למצב בלתי אפשרי שאין לי שום דבר מתוק בבית. כלומר יש סוכר, יש נוטלה, יש שוקולד מריר (והיד עוד נטויה:-) אבל לא מאפה מתוק וענוג. וכמו שאני מרבה לעשות לאחרונה, הלכתי לדפדף בין הספרים והמתכונים המודפסים שבקלאסר שלנו, כדי לקבל קצת השראה. הרעיון לא איחר לבצבץ וכך נולדו להם הקאפקייקס המיוחדים הללו: צבען מפתה כצבע קפוצ'ינו ,מרקמן עדין ונמס בפה, ושילוב הטעמים של חמוץ-מתוק-מריר פשוט מושלם!
רגע קטן ומושלם של אושר!

 

 

 

 

קאפקייקס נוטלה, פטל ושוקולד צ'יפס

הרכיבים(כ-12 יחידות בתבנית שקעים גדולים)
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/2 כפית תמצית וניל
150 גרם חמאה רכה
100 גרם ממרח נוטלה(כ-1/3 כוס)
2 ביצים
2 כוסות קמח
1 שקיק אבקת אפיה
קורט מלח
1/2 כוס שקדים טחונים
1 כוס רוויון (או חלב)
1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר (50 גרם)
150 גרם פטל קפוא

 

ההכנה:
מרפדים את השקעים במנג'טים לאפיה ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת השקדים, המלח ואבקת האפיה.
שמים בקערת המערבל את החמאה הסוכר ותמצית הוניל ומקציפים (עם וו גיטרה) כמה דקות עד לקבלת מרקם קרמי אחיד.
מוסיפים את ממרח הנוטלה ומערבלים מעט במהירות איטית.
מוסיפים את הביצים אחת-אחת (ממתינים עד שהראשונה נטמעת לגמרי וממשיכים) עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את הרוויון והקמח לסירוגין תוך כדי ערבול (בערך ב3 מחזורים) כך שהקמח הוא הרכיב האחרון שייכנס לבלילה.
עוצרים את פעולת המערבל קצת לפני שכל הקמח נטמע ומוסיפים את הפטל והשוקולד צ'יפס, מערבבים ידנית בתנועות קיפול רחבות עד לפיזור אחיד.
מחלקים את הבלילה בין השקעים ואופים כ25 דקות עד שהקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומעבירים על רשת לצינון מלא.
מקשטים בממרח נוטלה/שוקולד לבן או מריר כיד הדמיון.
(אם משתמשים בפטל קפוא שמים אותו לקישוט כמה דקות לפני ההגשה).

 

הערות:
אם אתם מליונרים או בדיוק חזרתם מקטיף בצפון, כמובן אפשר להשתמש בפטל טרי
רשמתי שוקולד צ'יפס כי לדעתי זה יותר נוח לשימוש, אבל אני השתמשתי בשוקולד מריר קצוץ (כי זה מה יש בבית)
בימים לוהטים אלו כדאי לשמור את הקאפקייקס במקרר ולהוציא כחצי שעה לפני ההגשה

 

בהצלחה ובתיאבון!


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת