00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

עוגת שכבות-בראוניז-גבינה-פירורים

שבת אחרי הצהרים.

ישבתי בבית עם הרהורים קשים בליבי...

מצד אחד-יש בבית כמות לא מבוטלת של גבינה.

מצד שני-יחד עם כל הגבינות האלה בא לי משהו שוקולדי

התחלתי לחפש בספרי המתכונים שלי...משהו חדש שעוד לא הכנתי...משהו לא מסובך להכנה...משהו שישלב בין הגבינה שבמקרר ורצון העז שלי לשוקולד...אוף כמה דרישות יש לי

הגעתי חיש מהר לספר "שוקולד" של "על השולחן".

לקח לי בדיוק דפדוף אחד מהיר בשביל למצוא את מבוקשי:בראוניז עם גבינה ופירורים.

גם גבינה,גם שוקולד וגם פירורים שמכינים ברגע - מה יכול בן אדם לבקש יותר מזה??

עברתי על רשימת המצרכים וניגשתי להוציא חמאה מהמקרר.

לא תאמינו מה קרה...לא הייתה אפילו חבילית חמאה אחת לרפואה!!!:(

אצלי בבית שלא תהיה חמאה?????????

אפילו בימים הקשים שהורידו את החמאה מהמדפים היו לי חמאות במקרר.

איך הגעתי למצב המביש הזה...

מזל שבכפר סבא יש מכולת רוסית שפתוחה בשבתות.

חיוך קטן לאחותי והנה אנחנו ברכב נוסעות לרכוש חמאה.כמובן שקניתי יותר ממה שצריך, רק שלא לחזור על הבושה שאין לי חמאה בבית...

הבסיס הוא בראוניז פשוט וטעים. מעליו שכבת גבינה שמוסיפים לה שוקולד לבן ומעל הכל פירורים חמאתיים עם סוכר חום. תענוג אמיתי!!

לבסיס הבראוניז:

180 גר' שוקולד מריר

180 גר' חמאה

3 ביצים

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס קמח

1/2 כוס קקאו

קורט מלח

ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד עם החמאה במיקרוגל ומערבבים היטב.

2. מוסיפים את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים עד אחידות.

4. מעבירים לתבנית בינונית ואופים בחום 180 מעלות כ10-12 דקות עד שפני העוגה כבר לא מבריקים.

לשכבת הגבינה:

375 גר' גבינה לבנה 9%

150 גר' שוקולד לבן

1/4 כוס שמנת מתוקה

2 כפות קמח

1/4 כוס סוכר

3 ביצים

ההכנה:

1. ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן עם השמנת. מערבבים עד אחידות.

2. מוסיפים את הגבינה, הביצים והסוכר וטורפים היטב עד אחידות.

3. שופכים מעל שכבת הבראוניז ואופים עוד כ10-12 דקות.

בינתיים מכינים את שכבת הפירורים שתבוא מעל:

1 כוס קמח

1/3 כוס סוכר חום

100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות.

ההכנה:

1. מעבדים במעבד מזון בפולסים או בקערה ממוללים בין האצבעות עד לקבלת פירורים.

2. מפזרים באופן אחיד את הפירורים מעל שכבת הגבינה ומחזירים לאפיה של עוד כחצי שעה.

3. מצננים ומעבירים לקרור של שעתיים לפחות לפני החיתוך וההגשה. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת