00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

עוגת גבינה קרה עם ציפוי פסיפלורה

הבטחתי ולכן אקיים הייתי צריכה לקרוא לפוסט הזה...

הכל התחיל ביומולדת של שפני (אח שלי כמובן) לפני שבועיים שם פגשתי את טל, אח של מורצ'וק שהיא החברה המקסימה של שפני. עד כאן "קשר משפחתי" להפעם:-)

בכל מקרה תוך כדי דיבור עם טל עלה נושא העוגות ואיתן גם העובדה שבכוכב יאיר, שם גרתי עד לפני שנה בערך, שתלנו וגידלנו שיחי פסיפלורה לתפארת מדינת ישראל.

אבא היה הכי חכם מכולנו וכשראה שקצב נשירת הפסיפלורות (לא קוטפים אותן,מחכים לנשירה) גדול מקצב הצריכה הוא לקח והקפיא בצנצנות את תוכן הפרי. חלק מסונן וחלק רגיל,ככה עם הגרעינים. מאז יש לנו במקפיא כמה צנצנות עם פסיפלורה.

נראה לי מתאים עכשיו בשבועות לקיים את הבטחתי ולהכין לטל עוגת גבינה עם פסיפלורה:-)

אין אפיה בעוגה הזו ולכן היא מאד פשוטה להכנה.

פשוטה להכנה אבל מאד לא פשוטה במראה שלה ובחגיגיות שלה:-)

לבסיס העוגה:

 150 גר' פירורי ביסקויטים

80 גר' חמאה מומסת

לערבב היטב עד לספיגה של כל החמאה בפירורים ולשטח היטב על התבנית (24-26).

למלית הגבינה:

750 גר' גבינה 9% שומן

1 מיכל שמנת מתוקה

1 חב' אינסטנט פודינג וניל

1/3 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

ההכנה:

1. מקציפים יחד את כל החומרים פרט לגבינה עד לקרם יציב.

2. מוסיפים פנימה את הגבינה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.

3. יוצקים את המלית על גבי תחתית הביסקויטים ומחליקים את החלק העליון.

4. מעבירים לקירור.

לציפוי הפסיפלורה:

3/4 כוס תוכן פרי לאחר סינון+2 כפות של גרעינים

2 כפות גדושות של סוכר (רצוי דק אבל לא חובה)

3 כפיות ג'לטין

1/4 כוס מים

ההכנה:

1. יוצקים את המים לקערית ומוסיפים פנימה את אבקת הג'לטין. מערבבים היטב ומניחים בצד ל20 דקות בערך.

2. בינתיים מוסיפים את הסוכר לתוכן הפסיפלורה ומערבבים היטב עד המסה.

3. מחממים את הקערית עם הג'לטין במיקרוגל לכ- 10 שניות בכל פעם ומערבבים עד שמתקבלת תערובת שקופה ללא גושים.

4. יוצקים את הג'לטין המומס לפסילפורה ומערבבים היטב. יוצקים בעדינות על העוגה ומחזירים אותה לקרור של 8 שעות לפחות לפני ההגשה.

וזאת כל התורה:-)

 שיהיה לכולכם חג שבועות שמייח, מלא במאכלי גבינות מלוחים ומתוקים, עם הרבה משפחה וחברים ועם המון המון אהבה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת