00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

טירמיסו

12/08/2011

טירמיסו זה מסוג הקינוחים שקל מאד להכין והם תמיד טעימים. גבינה,קפה,אלכוהול ושוקולד זה שילוב מנצח!!

שילוב של גבינת ריקוטה (רזה) עם גבינת מסקרפונה (שמנהההההה) יוצרים יחד את המרקם המדוייק של גבינה יציבה (כך שקל לחתוך ולהגיש חתיכות יפות) ועם זאת אוורירית וטעימה. 

הבסיס הוא בישקוטים טבולים בקפה חזק.

מכינים קפה חזק (כף גדולה של קפה נמס,רצוי מגורען, עם 2 כפות סוכר לספל גדול של מים). מוסיפים 2 כפות של ליקר קלואה או כל ליקר קפה אחר ומערבבים.

טובלים כל בישקוט בקפה לשניה ולא יותר כדי שלא יתפורר ומסדרים בתחתית תבנית).

 מקציפים את הגבינות:

250 גרם גבינת ריקוטה 5% שומן

250 גרם גבינת מסקרפונה 40% שומן

מוסיפים 3 כפות מתערובת הקפה שהתקררה בינתיים ומערבבים.

בנפרד מקציפים 1 מיכל שמנת מתוקה יחד עם 1/2 כוס אבקת סוכר.

מאחדים בתנועות קיפול את התערובות.

שופכים מחצית מתערובת הגבינה ומשטחים מעל שכבת הבישקוטים.

מגררים מעל מעט שוקולד מריר (בערך 3-4 קוביות).

חוזרים על השכבות - בישקוטים טבולים בקפה, שארית הגבינה ומעל שוקולד מריר (במקור מפזרים שכבה דקה של קקאו בעזרת מסננת).

חשוב להכין את הטירמיסו יום לפני ההגשה כך שיספיק להתקרר ולהתגבש.

כמובן שניתן להכין את הטירמיסו בכלים אישיים - צנצנות שקופות או כוסות מרטיני יפות.

והמבט מהצד:

הפירוש של טירמיסו אגב הוא "הרם אותי למעלה". אין ספק שקינוח כזה מרים אותי למעלה:-)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת