00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

פשטידת ה"מה שיש בבית"

11/06/2011

זו פשטידה גמישה מאד במצרכים שלה.

יש קוטג' - יופי!

אין קוטג' - גם יופי!

יש שמנת חמוצה - יופי!

אין שמנת חמוצה - גם יופי!

וכן הלאה וכן הלאה.

הבסיס שלה הוא גבינות.כל שאריות הבית, במיוחד כאלה בעוד דקה מקומן היה בפח, נכנסות לפשטידה הזו.

לכן גם הכמויות שלה קצת מעורערות אבל לכאן או לכאן זה מצליח יופי.

גבינה לבנה,קוטג',גבינה צהובה,גבינה בולגרית או פטה,קשקבל,פרמזן,רוקפור,גבינת עיזים למי שאוהב,שמנת חמוצה,שמנת מתוקה,לבן,אשל,יוגורט - הההההההההההכל מצויין. אז אם יש אחד ואין שני או יש שלישי ואין רביעי-זה יצליח מצויין.

השילוב האהוב עלי הוא קוטג' או גבינה לבנה,גבינה בולגרית או פטה, שמנת חמוצה או מתוקה וגבינה צהובה כלשהי שמוסיפה גם טעם וגם צבע יפה מלמעלה. כמובן שככל שנערבב יותר סוגי גבינות יהיה לנו יותר מעניין בפה אבל גם רק גבינה לבנה עם קוטג' יעשו יופי של עבודה.

עוד דבר שיש בבית (או שקל להחזיק למקרה הצורך) הוא תירס. כזה מקופסאת שימורים או קפוא זה מצויין. ואם לא תירס אז אפונה וגזר ואם לא אז לקט קפוא כלשהו.אמרתי-הכל הולך.כמובן שגם ירקות טריים יתאימו:-)

אז כמות הגבינה הנוזלית (גבינה לבנה,קוטג',יוגורט,שמנת חמוצה או מתוקה,אשל,לבן וכ') היא 2 כוסות בערך.

כמות הגבינות הקשות (בולגרית,פטה,רוקפור וכ') היא 1/2-3/4 כוס בערך.

כמות הגבינות הצהובות (צהובה,קשקבל,פרמזן,אדם,צ'דר,גאודה,מוצרלה) היא ככוס בערך.

ולמה בערך-כי מה זה משנה? אם אין כמות גדולה של גבינות מורידים את כמות הביצים והקמח ואופים בתבנית קטנה יותר למשך 10 דקות פחות. זה הכל.

מוסיפים 2-3 ביצים,מלח,פלפל וכל תבלין שאוהבים ואת התירס (כמות של קופסאת שימורים ללא הנוזלים זה מצויין) ומערבבים היטב.

לבלילת הגבינות מוסיפים 2-5 כפות קמח (תלוי בכמות ובמרקם הגבינות.אם יש רק לבנות שמים יותר קמח).

משמנים תבנית במעט שמן ומקמחים בקמח תירס (אם אין אז פירורי לחם ואם אין קמח רגיל:-)) ויוצקים לתבנית את הבלילה.

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ-35-40 דקות. גם כאן זה תלוי בסוג הגבינות ובכמויות שהכנסנו פנימה).

אם אתם עושים את זה בתבניות קאפקייקס (אישיות) זמן האפיה יורד ל20-25 דקות.

אני פיזרתי מעל מעט פרמזן ושומשום.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת