44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר

בס"ד

מילוי של בשר במעטפת תחתיות ארטישוק וברוטב נפלא. ההכנות דורשות מעט זמן אבל התוצאה שווה את כל הטרחה.


המצרכים:

1 חב' תחתיות ארטישוק קפואות

250 גרם בשר טחון

 1 בצל מגורד

5 שיני שום כתושות

צרור עלי כוסברה קצוצים

מלח

1 כף שטוחה כמון

קורט קינמון

1 כוס קמח

2 ביצים מטובלות במלח ומעט מים

לרוטב:

2 עגבניות חתוכות לקוביות

1 כף רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה בשמן

1 כף כורכום

מלח

2 כפות שמן

2 כוסות מים


אופן ההכנה:

- להפשיר מהלילה את התחתיות במקרר.

-לערבב בקערה את הבשר טחון,בצל מגורד,שום כתוש,עלי כוסברה קצוצים,מלח,כמון וקינמון עד לקבלת תערובת אחידה. להעמיד במקרר לשעה לספיגת טעמים.

- ליצור כדורים מהתערובת ולמלות את כל התחתיות.

-בצלחת אחת לשים את הקמח ובצלחת נוספת עמוקה לטרוף את הביצים עם המלח ומעט מים.

-לטבול את התחתיות הממולאות בקמח ובביצה ולהעביר למחבת כשהחלק עם הבשר כלפי מטה.

-לטגן עד להזהבה משני הצדדים.להוציא לניר סופג.

-בסיר רחב לשים את כל חומרי הרוטב ולהביא לרתיחה.להוסיף את תחתיות הארטישוק הממולאות ומטוגנות ולבשל על אש נמוכה כשעה עד לצמצום מירבי של הנוזלים.

- מתאים להגשה עם אורז לבן.


 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת