00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

פשטידת ירקות קלויים

הפשטידה הזו מצריכה שלב מקדים של אפיית הירקות. קצת טרחה אבל שווה את זה. מה גם שהשלבים האחרים קצרים מאד:-)

הירקות יכולים לכלול פלפלים, קישואים, חצילים, כרובית, בטטה, בצל-מה שאתם אוהבים הולך.

הפעם השתמשתי בפלפלים אדומים ובקישואים (3 פלפלים ו6 קישואים). הוספתי גם כרישה (2) שאידיתי במחבת עד ריכוך.

קולפים את הקישואים, פורסים לפרוסות של 5-7 מ"מ וכן את הפלפלים לגודל דומה (הגודל לא משנה כמו שחשוב להתאים את גודל הירקות כך שיאפו ביחד ולא שחלק יהיה מוכן והאחר עדיין לא. כך שחצילים יש לחתוך לאותו גודל כמו הקישואים למשל,כרובית ובטטה יש לחתוך קטן או לאפות בתבנית נפרדת).

מפזרים את הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזליפים מעל שמן זית וזורים מלח ים אטלנטי (או מלח גס). אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות ל40 דקות בערך או עד שהירקות מקבלים צבע יפה והם רכים.

לתחתית בצק (לא חייבים אבל מאד טעים):

2 כוסות קמח

150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

כפית מלח

2-3 כפות חלב

ההכנה:

1. במעבד מזון שמים את הקמח,המלח וקוביות החמאה ומערבבים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית ויבשה.

2. מפעילים את מעבד המזון ומוסיפים את החלב בזרם איטי עד שמתקבל בצק.

3. בשלב זה ניתן או לשטח את הבצק על תבנית או לקרר אותו כשעה ואז לרדד כך שיתאים לתבנית טארט - תחתית ושוליים). מחוררים את הבצק עם מזלג.

4. אופים כ-10 דקות (אפיה חלקית) בתנור שחומם מראש ל170 מעלות.

משטחים את הבצק על תחתית תבנית. אני השתמשתי בתבניות הפלסטיות של ניקול (השחורות עם המכסה) ובמחצית מכמות הבצק כי רציתי שכבה דקה ובתחתית בלבד ללא "קירות".

לתערובת הגבינות:

1 מיכל קוטג'

1 מיכל שמנת חמוצה

1 קובית גבינה בולגרית או פטה מפוררת

150 גר' גבינה צהובה מגוררת

3 כפות גדושות קמח

מלח (מוסיפים אם צריך לפי מליחות התערובת)

פלפל שחור גרוס

1/2 כפית פתיתי צ'ילי

3 ביצים

ההכנה:

1. מערבבים את כל הגבינות פרט ל70 גר' בערך של גבינה צהובה אותה נפזר מעל. מוסיפים תבלינים וביצים ומערבבים.

2. מוסיפים את הירקות ומערבבים.

3. מעבירים את התערובת מעל הבצק ששיטחנו, מפזרים את שארית הגבינה הצהובה מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ40 דקות עד שפני הפשטידה זהובים.

 

ניתן להכין את אותה פשטידה בדיוק בלי תחתית הבצק וגם אז היא מעולה.

במקרה כזה רצוי לשמן ולקמח את התבנית לפני הכנסת הבלילה בכדי להקל על הוצאת חתיכות יפות לאחר האפיה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת