00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

פשטידת כרישה

אני מתה על פשטידות. כאלה עם מלא גבינות וירקות תמיד עושות לי את זה:-)

הנה המתכון שלי לפשטידת כרישה(מתאים לתבנית בינונית חד פעמית):

לתחתית בצק (לא חייבים אבל מאד טעים):

2 כוסות קמח

150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

כפית מלח

2 כפות חלב

ההכנה:

1. במעבד מזון שמים את הקמח,המלח וקוביות החמאה ומערבבים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית ויבשה.

2. מפעילים את מעבד המזון ומוסיפים את החלב בזרם איטי עד שמתקבל בצק.

3. בשלב זה ניתן או לשטח את הבצק על תבנית או לקרר אותו כשעה ואז לרדד כך שיתאים לתבנית טארט - תחתית ושוליים). מחוררים את הבצק עם מזלג.

4. אופים כ-10 דקות (אפיה חלקית) בתנור שחומם מראש ל170 מעלות.

למילוי:

5 כרישות פרוסות ל3 מ"מ בערך

2 כפות שמן או חמאה לטיגון

1 מיכל קוטג'

1/2 קובית גבינה בולגרית מפוררת

1 גביע שמנת חמוצה

150 גר' גבינה צהובה מגורדת

50 גר' גבינת פרמזן מגורדת

1/2 כפית טימין יבש או עלים טריים מ4 ענפים

פלפל שחור

מלח (רצוי לטעום ואז להחליט לפי מליחות הגבינות)

3 ביצים

ההכנה:

1. במחבת גדולה מחממים את השמן ומוסיפים את הכרישה הפרוסה ומאדים על אש נמוכה עד לריכוך.

2. בקערה מערבבים יחד את כל הגבינות פרט לפרמזן, התבלינים והביצים ומוסיפים את הכרישה המאודה. מערבבים היטב.

3.שופכים את התערובת מעל הבצק האפוי חלקית, מפזרים מעל את גבינת הפרמזן המגורדת ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ40 דקות או עד שפני המאפה זהוב ויפה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת