00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פסטראמה הודו

פסטראמה הודו

 

פסטראמה הודו בהכנה ביתית , כל כך קל להכנה  ,כל כך טעים ..לא להשוואה בכלל למה שקונים ...

הפעם הכנתי מחזה הודו ולא עוף , נתח נקי נטול שומן לחלוטין שעבר כבישה של 24 שעות בתמיסת סוכר ולאחר מכן צופה במעטפת תיבול וניצלה בתנור .

פסטראמה עסיסית ונהדרת בטעמיה הוכנה לפי מתכון של דורעם גונט עם שינויים שלי .

 את הפסטראמה הכנתי מחזה שלם שחולק ל 2 חלקים ( החזה השלם מכונה פרפר ומתחלק ל 2 אונות שכל אחת מהן שוקלת כ 1 ק"ג )

המתכון מתייחס לחצי חזה ( פרפר ) כלומר ל 1 ק"ג – למי שמכין את 2 חצאי החזה כמובן להכפיל את כמויות המשרה .

 

לנוזל הכבישה

1 ק"ג חזה הודו

3 כוסות מים

2 כפות מלח גס

2 כפות סוכר חום

1 כפית פלפל אנגלי

4  עלי דפנה – תוספת שלי

6 שיני שום חתוכות לחצי  ללא הקליפה – תוספת שלי

 

לציפוי

3 כפות דבש

2 כפות שמן זית

1 כף רוטב סויה

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל שחור גרוס

 

הכנה

לערבב את חומרי המשרה  , להניח את נתח הבשר בכלי ועליו לשפוך את המשרה .

חשוב שהכלי יהיה כזה שנוזל המשרה יכסה את כל הנתח . ההשריה חשובה לתהליך

ספיגת הטעם ועסיסיות הנתח כך שחשוב שכל הנתח יהיה מכוסה בנוזלים .

לאחסן את הכלי סגור היטב במקרר ל 24 שעות .

 

לאחר 24 שעות מוציאים את הבשר מהמשרה , מנגבים אותו היטב בניר סופג וקושרים אותו

בעזרת חוט קשירה ( חוט שפגאט שקונים בחנות חומרי בניין ) או רשת על מנת לעצב לו צורה סבירה לצלייה . 

 מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים אותם על הנתח מכל צידיו .

 

לפי המתכון המקורי בשלב זה משרים את הנתח לעוד 24 שעות במקרר עם הציפוי .

אני דילגתי על השלב הזה וניגשתי לתהליך הצלייה .

במתכון מומלץ להניח את הנתחים על רשת מעל תבנית על מנת שהנוזלים יטפטפו לתבנית והנתח לא יתבשל בתוך מיציו. אני שיניתי והנחתי את הנתחים בתבנית  על מצע דק של מלח יבש ופיזרתי עלי רוזמרין בין הנתחים .

ניצלה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות במשך שעה כשמידי פעם הברשתי את הבשר עם נוזלי הציפוי .

להגשה חם או קר בחיתוך  דק כמובן לאחר צינון הנתח .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת