00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

דג דניס על פטריות פורטבלו ועגבניות מיובשות

דג דניס על פטריות פורטבלו ועגבניות מיובשות

 

 פילה דג דניס מצופה בתערובת תבלינים , מטוגן במחבת ( ללא שמן )  מוגש על מצע פטריות פורטבלו ,עגבניות מיובשות ושום .  מנת דג נפלאה בטעמיה  ומהירה להכנה  .
תערובת התבלינים שטחונים גס ועוטפת את הדג מורגשת היטב לאחר שהדג טוגן וטעמיה
מודגשים היטב.

אני בדרך כלל מכין את הדגים שלי בתנור , הפעם הדג טוגן במחבת טפלון ללא שמן למעט מעט השמן שעטף את תיבול הדג ואין ספק שמגע הטיגון עושה נפלאות לטעמי הדג .

 

 הכמויות מתייחסות למנה אחת

 

חומרים

 2 נתחי פילה של דג  - השתמשתי בדג דניס

מיץ מלימון טרי

שמן זית

מלח ים אטלנטי

תערובת תבלינים טוסקנה ( ראו הערה בסוף הרשומה )

עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה קצוצים , אני השתמשתי בתערובת מוכנה.

3 שיני שום כתושות  

 

חומרי מצע הפטריות

2-3 פטריות פורטבלו גדולות

2 שיני שום

4-5 עגבניות מיובשות בשמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס  

 

הכנה

לשטוף את נתחי הדג במים , ליבש בניר סופג , להזליף מיץ מלימון טרי על הנתחים

ולהניח בצד ל  20 דקות  , לנגב את הדגים עם ניר סופג , להזליף מעט שמן זית

ולתבל במלח , תערובת התיבול , ושיני השום הכתושות . לעסות את נתחי הדג

היטב ולהשהות את הנתחים  לספיגת טעמים בזמן שנכין את מצע הפטריות .

 

הכנת הפטריות

לחתוך את העגבניות המיובשות לקוביות קטנות , להסיר מהפטריות את הרגלים ולקצוץ את
 
הפטריות לקוביות קטנות .

לטגן במחבת חמה עם מעט שמן זית את העגבניות המיובשות עם שיני השום שקצצנו דק

למשך 2-3 דקות . להוסיף את הפטריות ,לתבל עם המלח והפלפל הגרוס ולערבב היטב

כ 10 דקות על אש בינונית עד שהפטריות משחימות .

הכנת הדג

לטגן את הדג במחבת טפלון חמה ללא שמן , להניח קודם על הצד עם העור ולאחר מכן

להפוך לצד השני . זמן הטיגון כ 2-3 דקות מכל צד .

בהגשה להניח את נתח הדג על או ליד מצע הפטריות .

טעים  טעים

 

 

תערובת תבלינים טוסקנה– תערובת תבלינים ארומאטית , מורכבת משילוב של פלפל שחור , פלפל אדום  ,כמון , פפריקה , אגוז מוסקט ומלח ים אטלנטי . מרכיבי התערובת טחונים גס ומתאימים למתכוני גריל  וצלייה .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת