00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מי לא אוהב שווארמה ?

20/05/2011

מי לא אוהב שווארמה

 מי לא אוהב שווארמה , אם כבר אוכל רחוב ? אז שווארמה לוקחת בגדול . אין כמו שווארמה טובה בפיתה חמה עם הרבה פטרוזיליה וטחינה , נותן לשווארמה את הכבוד המגיע לה ולא נותן לכל הסלטים והצ'יפס לקלקל אותה . טחינה ופטרוזיליה !! זהו .

 קל מאד להכין שווארמה בבית ממש קלי קלות והיא טעימה מאד למרות שהיא בלי שומן הכבש ועשן האוטובוסים .

מכין בבית שווארמה גם מבשר הודו אבל מעדיף את שווארמת הפרגיות שיוצאת יותר מעודנת ועסיסית ..כידוע בשר הפרגיות לא נוטה להתייבש.

כל רעיון ההכנה של שווארמה בבית מתבטא בצליית נתחי הפרגיות בתנור ולאחר מכן חיתוך הנתחים לרצועות דקיקות .

 

חומרים

נתחי פרגיות ( סטיקים )

שמן זית

מלח

פלפל לבן

תבלין שווארמה .

 

הכנה

לשטח את נתחי הפרגיות על תבנית , לתבל בנדיבות , להזליף ממש מעט שמן זית ולהבריש את הנתחים עד שיצופו היטב בתבלינים . להפוך את הנתחים לצד השני ולחזור שוב על התבלון וההברשה .

להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כחצי שעה , להפוך את הנתחים פעם אחת במהלך הצלייה .

במהלך הצלייה הנתחים מפרישים נוזלים ויש להשאיר אותם בתבנית למשך הצלייה .

לאחר מחצית השעה להוציא את הנתחים ולצנן אותם מעט , לחתוך עם סכין חדה לרצועות דקיקות ולהחזיר אל מעט הנוזלים שנשארו בתבנית . לערבב היטב את הרצועות עם מעט הנוזלים ולהמשיך לצלות בתנור עוד כ 10 דקות .

שווארמה אחלה מתוצרת בית טעימה בכל הגרסות המקובלות בפיתה , בלאפה , בבאגט ואפילו בצלחת   .

לא לשכוח את הטחינה והפטרוזיליה  ((-:

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת