00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פאטאטס בראבס וגם סינטה

פאטאטס בראבס וגם סינטה

 פאטאטס בראבס תפוחי אדמה מבושלים ומטוגנים עם רוטב איולי , מנת חובה בכל ארוחת טאפסים , מנה שעושה לי הרבה געגועים לברצלונה היפה עיר הטאפסים ...איך נהניתי שם ..איזה אוכל מדהים .. ברצלונה חוויה שהועלתה כאן בכמה רשומות .

המנה שהכנתי היא לפי מתכון של אהרוני שבה תפוחי האדמה משולבים גם ברצועות מטוגנות של בצל ופלפל אדום .

מכיוון שכוונתי הייתה להכין מנה מלאה ולא מנת פתיחה קטנה הוספתי נתחי סינטה דקיקים שנצרבו על מחבת פסים .     את רוטב האיולי החלפתי במיונז שהוספתי לו רוטב צ'ילי חריף .

 

חומרים

5-6 תפוחי אדמה דזירה

1 בצל בינוני חתוך לחצאי טבעות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

מלח גס מתובל

פלפל שחור גרוס

תערובת תבליני טוסקנה

 

נתחי סינטה דקים מאד

 

לרוטב

2 כפות מיונז

2-3 כפות רוטב צ'ילי חריף

 

 

הכנה

 לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה חצי בישול . לצנן את התפוחי ולחתוך לקוביות קטנות .

לטגן קלות במחבת עם מעט שמן זית את רצועות הפלפלים וטבעות הבצל .

להוציא את הבצל והפלפלים מהמחבת , להוסיף מעט שמן זית ולטגן את קוביות תפוחי האדמה .  להוסיף לתפוחי האדמה בזמן הטיגון את המלח , הפלפל ותערובת התבלינים .

לגבי התבלינים ניתן לגוון עם תבלינים אחרים כמו פפריקה מתוקה /חריפה ואחרים .

לטגן את תפוחי האדמה עד השחמה קלה ,להוסיף את הבצלים והפלפלים שטיגנו קודם ולערבב קלות .

 את נתחי הסינטה לצרוב ממש לכמה שניות מכל צד ...ממש נגיעה  ולהפוך מכיוון שהם דקיקים וצריבת יתר תהרוג את הבשר . כמובן שאת הסינטה אפשר להחליף באופציות אחרות , כמו רצועות חזה עוף , נקניקיות , קבבונים ועוד .

 

את הרוטב הכנתי משילוב של המיונז ורוטב הצ'ילי

מנה קלה להכנה וטעימה ביותר 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת