00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פילה מושט שום ועגבניות מיובשות

05/05/2011

פילה מושט שום ועגבניות מיובשות

 

החיבור בין עגבניות מיובשות , שום ושמן זית הוא קטלני ....כשהחיבור הזה  מחבק פילה דג בשרני הוא עוד יותר קטלני ואז כשכל זה נצרב בתנור ומעטה הדג הופך לכזה מתפצפץ בפה והפנים של הדג עסיסי ומלא טעמים אז ....זה מאד מאד מאד קטלני .

הרעיון הוא צריבת פילה דג בתנור מצופה בעגבניות ,שום , שמן זית , עשבי תיבול ותבלינים .

 

מרכיבים

נתחי פילה דג – השתמשתי בפילה מושט , כמובן שאפשר להשתמש בדניס , מוסר וכו'

 מלח ים גס

פלפל שחור גרוס

2 שיני שום לכל נתח פילה

4 עגבניות מיובשות לכל נתח פילה

כוסברה יבשה

עלי רוזמרין או טימין

 

הכנה

לרפד תבנית בנייר אפייה ולשמן את הנייר בשמן זית רק באזור עליו יונח נתח הדג .

לפזר על האזור ששימנו מלח גס , פלפל שחור גרוס , וכוסברה יבשה .

את הדג ששטפנו במים ויבשנו מניחים על התבלינים שפיזרנו כהשדג עם העור כלפי מטה .

להבריש את הדג בחלקו שפונה כלפי מעלה בשמן זית ולפזר את העגבניות המיובשות שקצצנו דק , את השום שקצצנו דק את המלח , הפלפל השחור והכוסברה .

להזליף מעל מעט שמן זית ולעסות קלות את התיבול אל תוך הדג .

לפזר בתבנית מסביב לנתח הדג עלי טימין או רוזמרין  .

 להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות בחלקו העליון ל 10 דקות בלבד .

העגבניות המיובשות והשום שציפינו את הדג נצרבו ומהווים מעטה קריספי טעים ביותר . צריבת יתר של הדג עלולה לשרוף לגמרי את השום והעגבניות .

 

בהגשה עם פלח לימון וזילופי טחינה גולמית משובחת .

 כמה קל פשוט ומהיר להגיע למנה מדהימה עם חיבור של כמה מרכיבים נהדרים .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת