00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

לחמניות רכות בצורת קרואסון

ממממ...רק מלהיזכר בטעם אני נהיית רעבה...

מדובר במאפה מתקתק ורך שמתפקד יופי כארוחת בוקר או ערב או כך סתם.

והכי טעים מיד כשיוצא מהתנור!! (למרות שגם ביום למחרת עם חימום של 10 שניות במיקרוגל זה היה עסיסי, רך וטעים מאד.

המתכון הוא של קרין גורן ואני מודה-התאהבתי בו!!

המצרכים:

3+1/2 כוס קמח

1/2 שקית שמרית

1/4 כוס סוכר (מי שאוהב את הלחמניות פחות מתוקות זה המקום להוריד)

2 ביצים

100 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס חלב (אני ממיסה את החמאה ואז מוסיפה לקערה את החלב והטמפרטורה שמתקבלת מושלמת )

1/4 כוס שמן

1/2 כפית מלח

ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרית.

2. מוסיפים חלב, חמאה, סוכר, ביצים, שמן ומלח ומעבדים כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. אם דביק אפשר להוסיף כף או שתיים של קמח אבל לא יותר ולהמשיך לעבד את הבצק עד מרקם חלק ואחיד.

3. מכסים ומתפיחים עד הכפלה (כשעה).

4. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.

5. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי של 1/2 ס"מ ומחלקים בעזרת גלגלת פיצה או סכין ל8 משולשים שווים פחות או יותר.

6. מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב ועד לשפיץ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה כך שהשפיץ של המשולש נמצא התחתית המאפה.

7. מכסים במגבת ומתפיחים עד הכפלה (כחצי שעה).

8. מחממים תנור ל190 מעלות, מברישים את המאפים בביצה טרופה עם כף מים (אני שכחתי ועדיין יצא מצויין) ואופים כ-15 דקות עד שהמאפים זהובים ועדיין רכים למגע.

הריח שבוקע מהמאפים פשוט ממיס...חמאתי ומתקתק!

מומלץ בחום

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת