00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קציצות בקר ברוטב עגבניות

קציצות בקר ברוטב עגבניות

קציצות בשר ברוטב עגבניות אחד המאכלים הכי בסיסים בכל מטבח ולא משנה מאיזה מורשת נולד המתכון תמיד הוא אהוב על כולם . המתכון הוא שחזור ושדרוג קטן לאחד המתכונים הראשונים בבלוג שלי ממש בתחילת הדרך קציצות בסגנון מסעדות הפועלים ואין ספק שמגיע למתכון  הופעה חוזרת .

הקציצות מחוזקות היטב בטעמים והפעם מטוגנות לפני הכנסתן לרוטב ...אין ספק שקציצות מטוגנות מקבלות טעם נהדר יותר מקציצות שרק התבשלו ברוטב . הרוטב כאן לעומת הרוטב במתכון המקורי מבוסס בעיקר על עגבניות טריות והרבה שום טרי שעכשיו ניתן להשיג בשיא יופיו וטעמו .

הקציצות יוצאות תפוחות מאד , רכות ואווריריות טבולות ברוטב חצוף שמנסה  לגנוב  את ההצגה מהקציצות .

 

תערובת הבשר

1 ק"ג  בשר בקר טחון

2-3
  ביצים

1 בצל גדול  מגורד דק

1 תפוח אדמה מגורד דק

מלח, פלפל שחור

בהרט

פפריקה מתוקה

כמון

צרור פטרוזיליה קצוצה

6
  שיני שום כתושות

3-4 כפות שמן
 
2-3
 כפות פירורי לחם

 

לערבב היטב את כל חומרי תערובת הבשר ולהשהות לחצי שעה .

לטגן את הקציצות עד השחמה קלה ,להוציא ולהניח על נייר סופג .

 

רוטב

1 בצל גדול קצוץ דק

6 שיני שום קצוצות דק

10 עגבניות בשלות ורכות מגורדות 

קופסא רסק עגבניות  

שמן זית

2 כוסות מרק עוף

2 כפות סוכר שטוחות

1 פלפל ירוק חריף קצוץ ללא הגרעינים

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

כמון

 

הכנה

נתחיל בהכנת הרוטב ונטגן את הבצל הקצוץ והפלפל החריף בשמן זית עד שקיפות , נוסיף את השום הקצוץ , לערבב היטב כדי שהשום לא יישרף . להוסיף את העגבניות המגורדות , רסק העגבניות ומרק העוף . לבחוש היטב , להביא לרתיחה ולהנמיך לאש קטנה .   להוסיף את הסוכר , לתבל בנדיבות ולהוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה . לבשל כ 20 דקות על אש נמוכה .

להוסיף את הקציצות שטיגנו קודם אל הרוטב ולבשל על אש נמוכה כ30 דקות .

נהדר להגשה עם אורז , פתיתים , פירה וגם קוסקוס ואם בא לכם לשחק אותה בשחיתות אמיתית אז גם בתוך בגט פריך שהוצאנו לו את הפנים .
 

 

נשבע שהקציצות טעימות עוד לפני שטיגנו אותן  ...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת