00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

פוקאצ`ות אישיות

חמץ!!

לא יאומן כמה התגעגעתי אליו

בחיי אני נשבעת אני לא מאכלני הלחם ולא מאוהבי המצות.

ואמנם אני לא דתייה אבל בפסח לא אוכלים אצלנו חמץ. עוד אף אחד לא מת בלי לחם או פסטה לשבוע ימים. ועם כל התחליפים שיש היום אנחנו רק אוכלים יותר בחג הזה לא ככה?

לא יודעת מה קפץ עלי אבל כל כך התחשק לי לחם מיד בצאת הפסח...משהו טרי וחמים למלא את הבטן...

אז איך שיצא החג (מודה שהתחלתי לפני) הכנתי פוקאצ'ות קטנות, פשוטות וחמודות להפליא.

מתכון פשוט של כמה דקות עבודה (של המיקסר,לא שלנו חלילה) ושעה וקצת של התפחה ופחות מ-10 דקות אפייה ויצאו 4 פוקאצ'ות אישיות שזופות ויפיפיות. בדיוק אחת לכל אחד מאיתנו, ככה שלא נשאר פרור. בדיוק כמו שאני אוהבת.

את המתכון לקחתי מהספר "לחמים ומאפים ביתיים" של אבנר לסקין והוא מוסיף מעל גם עשבי תיבול טריים. אני נשארתי עם שמן זית ומלח ים אטלנטי - שילוב פשוט ומנצח.

המצרכים:

1 כוס מים

2 כפות סוכר

2 כפיות שמרים יבשים (תמיד טוב שיש בבית)

1 כף שמן זית

3 כוסות קמח

2 כפיות מלח דק

שמן זית ליציקה על המאפים ומלח ים אטלנטי (או מלח גס)

ההכנה:

1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את המים,הסוכר,השמרים והשמן.

2. מוסיפים את הקמח ולשים במהירות נמוכה-בינונית כ-5 דקות.

3. מוסיפים את המלח הדק וממשיכים ללוש במהירות גבוהה עוד כ-10 דקות.

4. אני אוהבת לסיים את הלישה בידיים.מותחים את כדור הבצק ומגלגלים וחוזרים על הפעולה מס' פעמים. זה עוזר לפתח את הגלוטן, מה שיעזור לכלוא את בועות האויר שהשמרים ייצרו בתוך הבצק ויגרום למאפה אוורירי.

5. מניחים את הבצק בקערה ומכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

6. מחלקים את הבצק ל-4 ומוציאים את האויר ע"י לחיצה ואז מגלגלים לכדורים. מניחים כרבע שעה מכוסה ואז משטחים כל כדור לעובי של בערך 1 ס"מ. בעזרת האצבעות יוצרים שקעים בבצק. יוצקים מכל שמן זית כך שימלא את הבורות וירטיב את כל פני המאפה וזורים מלח ים אטלנטי.

7. אופים בתנור שחומם היטב מראש ל250 מעלות כ7-8 דקות.

נהוג להגיש את הפוקאצ'ות עם קעריות ובהן שמן זית וחומץ בלסמי.

אני לקחתי צעד נוסף - לקחתי 3 עגבניות וטחנתי אותן בבלנדר יחד עם 2 שיני שום, מלח ופלפל. העברתי הכל למחבת ובישלתי על אש קטנה לצמצום הנוזלים. ואת זה הוספתי לקעריות עם שמן הזית והחומץ הבלסמי.

פשוט וטעים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת