11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

עוגת נפוליאון של פסח

עוגת נפוליאון של פסח

חג שמח לכל קוראי! מתנצלת שבאיחור. היה מתוכנן איזה פוסט עוד לפני החג, אבל מיום שישי האחרון ועד שלשום (יום שלישי) נלחמתי בחום הגבוה של הגוזל שלי, וכל היום של ערב החג בילינו במיון כמעט עד כניסת החג. היום כבר הכל מאחורינו ואפשר סוף סוף לנשום, ולישון, וגם לכתוב.

 

את ערב החג תכננו לחגוג אצלנו בבית בחוג מצומצם הפעם – רק אנחנו והוריי. את הבישולים חילקתי עם אימא שלי חצי-חצי ולקינוח התכוונו לקנות עוגת מרנג וקרם. אבל כמו בפעם הקודמת, לא הולך לי עם עוגות קנויות. כנראה איזו יד מכוונת אי שם למעלה רוצה שאני סוף סוף אתחיל להכין בעצמי גם מנות אחרונות ולא רק עיקריות. וכמה שיותר זה קורה לי, כך יותר אני נשאבת לתוך הכנת המתוקים ונהנית גם מהעשייה עצמה וגם מהתוצאה.

 

ביום שני בבוקר, בבוקר של ערב החג, החלטתי שאני לא אקח סיכון להגיע לחג (קרי חופש) עם תינוק שקודח מחום כבר שלושה וחצי ימים והלכתי לרופאת ילדים. חשבתי שכל הסיפור יקח לי לא יותר מחצי שעה ואני אספיק לקנות עוגה ולהמשיך בבישולים. אבל מחדר הרופאה מצאנו את עצמנו בדרכנו למיון ילדים בבית החולים הקרוב. ובמיון כמו במיון – אם עדישות ואיטיות (וגם אטימות, אבל על זה כבר בפעם אחרת...) לא יעמדו בראשו, זה כבר לא יהיה מיון (מישהו אמר מחלקת חירום?).חצי יום עבר, עזרה או משהו יעיל לא קיבלתי במיון, וגם הכנות לחג נותרו בפיגור. הבנתי שחצי ממה שתכננתי לבשל כבר לא אספיק, ואת העוגה לא אקנה כי הכל נסגר. הגעתי הביתה לקראת ארבע אחה"צ ומייד התחלתי להכין קינוח. לא הייתה כאן אפילו התלבטות מינימאלית: ידעתי שאני צריכה תנור פנוי למטלות אחרות, ידעתי שאין לי זמן להקצפות ועיצובים, ולכן עוגה ממצות היא הפתרון היחידי.

 

את עוגת הנפוליאון (הרגילה) אנו מכינים עם קרם פטיסייר ונותנים לה לפחות לילה לעמוד, לספוג את טעמי הקרם ולהתרכך לגמרי. בפסח הזה לא היה לי הרבה זמן לתת לעוגה להתרכך, אולי רק בסביבות שעתיים, אך עדיין היא יצאה טעימה. אם כי, יום למחרת היא הייתה מעולה ממש. כשכל השכבת רכות וספוגות בקרם, והעוגה עצמה לחה ועסיסית, כמעט ואי אפשר לזהות שזה מצות ולא השכבות הרגילות על בסיס בירה. עם קרם פטיסייר פתרתי את הבעייה תוך שניות: במקום הקמח השתמשתי באותה הכמות של קורנפלור. את הקרם הכנתי בדיוק כמו כאן, רק במקום הקמח - קורנפלור. עבור נפוליאון רגיל אנו לא משתמשים בשמנת מתוקה, אך מהפעם הקודמת ראיתי שכך מתקבל קרם עדין יותר וגם טעים יותר. פסח עוד לא נגמר וזאת הזדמנות נהדרת להכין קינוח שלא דורש הרבה השקעה אך התוצאה מושקעת ביותר. והאמת, גם אחרי החג, כשנשארת כמות מכובדת של מצות בכל בית זהו פתרון טעים לסיים את המלאי.

 

מרכיבים:

8-9 מצות (חצי חבילה)

1/3 כוס חלב

 

לקרם:

לקרם (פטיסייר):

3/4 1 כוס חלב

2 ביצים

1 כוס סוכר

2 כפות קורנפלו

10 גרם חמאה

1 שקית סוכר וניל

 

בנוסף:

1/2 1 חבילות שמנת מתוקה

 

הכנה:

1. להכין את הקרם: בעזרת מטרפה לערבב את הביצים עם הקורנפלור עד שכל הקורנפלור נבלע ואין גושים. להביא לרתיחה את החלב עם הסוכר. בזרם דק להוסיף את החלב הרותח לתערובת הביצים תוך ערבוב מתמיד ואינטנסיבי (אפשר בעזרת מיקסר ידני במהירות הכי נמוכה). להחזיר את התערובת לאש קטנה ולבשל תוך *ערבוב מתמיד בכף עץ עד להסמכה. להסיר מהאש, להוסיף חמאה וסוכר וניל ולערבב עד להמסה. להעביר את הקרם לקערה ולכסות בנילון נצמד כך שהניילון יצמד לקרם עצמו (במידה והניילון לא יגע בקרם יווצר קרום דק מעל הקרם בגלל המגע עם האוויר). להכניס את הקרם למקרר ולתת לו להתקרר לגמרי.

  

* לערבב כ-ל ה-ז-מ-ן מבלי לתת לקרם להידבק לתחתית הסיר וליצור גושים. עדיף להשתמש בסיר עם תחתית עבה. עדיף להשתמש בכף עץ כיוון שהיא נצמדת טוב יותר לתחתית הסיר. טיפ: מה שאני עשיתי זה בדקות ראשונות ערבבתי לסירוגין עם כף עץ ומיקסר ידני. תחילה עם הכף ואיך שהייתי מבחינה בגוש קטן על הכף עוברת למיקסר לכמה שניות, ושוב כף. סך הכל בישלתי כ-10-15 דקות עד שהמרקם הפך לקצת יותר סמיך מדני/קרלו והקרם נראה חלק-חלק ומבריק.

 

להקציף את השמנת המתוקה. לאחד את השמנת עם קרם פטיסייר: לתוך קערת הקרם לשים כשליש מהקצפת ולקפל, לאחר ששתי התערובות התאחדו להוסיף עוד שליש ולקפל, ואת השליש הנותר.

 

2. לטבול כל מצה בחלב למשך כחצי דקה. להתחיל להרכיב את העוגה: על תחתית של כלי הגשה לשים מצה אחת ספוגה בחלב, מעל המצה למרוח קרם בשכבה אחידה (בלי קמצנות), לכסות במצה רטובה נוספת ושוב הקרם. להמשיך הלאה עם כל המצות. את המצה הכי עליונה לכסות בקרם וגם את צידי העוגה. כל העוגה צריכה להיות מצופה בקרם. לשים את העוגה למקרר למשך הלילה.

 

הערות שוליים: לאחר כשעתיים (זה הזמן שהיה לי לפני כניסת החג) הקרם אמנם מתחיל להיספג אך עדיין שכבות המצה נשארות די עקשניות. ולעומת זאת למחרת, העוגה כולה רכה ונכנעת לכפית בקלות ובלי מאמץ. ממש כמו נפוליאון אמיתי.

 

אני לא הוספתי הפעם סוכר ווניל כי החלטתי להוסיף ריבת תותים לקרם פטיסייר וגם לקצפת. כמו כן, שמתי גם יותר סוכר מפעם קודמת בהתחשב כי המצות לא מתוקות לגמרי.

 

אני מאוד אהבתי את העוגה. אימא שלי מאוד אהבה את הקרם.  אבא אמר שמצות עושות לו כאב בטן. והקטנצ`יק שלי דרש עוד ועוד ועוד בצעקות עקשניות "גה... גה... גה!".

 

חג שמח וטעים!

 

בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nati

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת