00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

פאי קוקוס ממולא בשוקולד ו...קוקוס לפסח

טוב בערך פעם בשנה קורה לי להכין משהו שמראש אני יודעת שאין מצב שאבא שלי יטעם.

כן,אני לא יודעת איך זה קרה אבל אבא שלי (כמו אימו ואחותו) לא אוהב קוקוס.אבל ממש...

בכל מקרה ניצלתי ערב עם החברות שלשמחתי כולן אוהבות קוקוס (אבל ממש) בשביל ליישם את הגחמה שלי - קוקוס ושוקולד זה שילוב מנצח לדעתי.

ההכנה היא פשוטה שכן התחתית שאמנם ,נכנסת לאפיה קצרה, לא באמת דורשת הכנת בצק.

המצרכים לתחתית:

220 גר' עוגיות יין יבשות של פסח (שבשאר השנה יכולות להתחלף בביסקוויטים)

1/2 כוס קוקוס טחון

70 גר' חמאה מומסת (אם רוצים להשאיר את המתכון פרווה אפשר להשתמש במחמאה)

ההכנה:

1. במעבד מזון עם להב מתכת מפוררים את העוגיות עד לפירורים דקים.

2.מוסיפים את הקוקוס ומערבבים עוד כמה שניות.

3. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד שהכל נספג בחמאה.

4. מעבירים את הפירורים לתבנית (אני השתמשתי בתבניות אישיות) ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך 10 דקות.

למלית:

המצרכים:

250 גר' שוקולד מריר

1 כוס חלב קוקוס 

4-5 כפות קוקוס טחון (שקליתי מס' דקות על מחבת יבשה)

3 כפות ממרח שוקולד לבן (או 50 ג' שוקולד לבן מומס עם 1/4 כוס חלב קוקוס.

ההכנה:

1. מחממים את השוקולד וחלב הקוקוס עד להמסת השוקולד.

2. מוסיפים את הקוקוס הקלוי ומערבבים.

3. יוצקים לתוך התחתיות כמעט עד למעלה.

4. מחממים מעט את ממרח השוקולד הלבן ויוצקים ככפית במרכז כל פאי. בעזרת קיסם ניתן ליצור דוגמא מקושקשת של שחור-לבן על גבי הפאי.

5. מעבירים למקרר למס' שעות עד להתייצבות ומגישים קר.

 

 

 

שיהיה חג שמייח!! 

  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת