00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

נשיקות מתוקות

אחד מהזכרונות הראשונים שלי ולאורך כל החיים (שתהיה לנו בריאה) אני זוכרת את סבתא שלי מכינה נשיקות מרנג (צִילוּפְקִי בבולגרית) בכל חג/יומולדת/מפגש משפחתי.

כשחשבתי על מתוקים שיכולים להתאים לחג הפסח ישר חשבתי על הנשיקות האלה.

אין בהן קמח מלכתחילה כך שלא צריך למצוא תחליפים והן פשוטות וקלות להכנה.

המצרכים:

3 חלבונים

1 כוס סוכר לבן

ההכנה:

1. מקציפים היטב את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שמתקבל קצף חלק,גמיש ויציב. 

2. מעבירים את הקצף לשק זילוף עם צנתר כוכב גדול ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפיה נשיקות בקוטר 2.5-3 ס"מ ברווחים של 2 ס"מ ביניהם.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל120 מעלות כ45-50 דקות. הנשיקות צריכות להתקשות וצבען משתנה טיפונת לעינברי בהיר.

זה הבסיס. מתוק וטעים כמו שהוא.

מכאן המשכתי צעד נוסף ובין כל שניים הזלפתי מעט ריבת חלב. את השלב הזה צריך לעשות לפני ההגשה כי הלחות של ריבת החלב יכולה להפוך את הנשיקות ללחות אם משאירים אותן הרבה זמן יחד.

לפני ההגשה פיזרתי מעט אבקת קקאו.

 

פשוט,קל וטעים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת