00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

עוגת שוקולד ושקדים לפסח

העוגה הזו היא מיש-מש של מתכונים. לקחתי קצת מפה וקצת משם ובעיקר מהניסיון שלי והופ-יצאה עוגה!

אז הנה לפניכם מתכון פשוט לעוגה פשוטה במרקם דחוס שמזכיר כדורי שוקולד-טעים בכל השנה ומתאים במיוחד לפסח:

המצרכים:

200 גר' שוקולד מריר

125 גר' חמאה

2 כפות חלב

2 כפות ליקר פרנג'ליקו (אגוזים)

3 ביצים

1/2 כוס סוכר

125 גרם אבקת שקדים (כוס+כף)

לציפוי:

125 גר' שוקולד חלב

20 גר' חמאה

1 כפית סירופ תירס

3-4 כפות אגוזי ברס

ההכנה:

1. ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר יחד עם החמאה והחלב. מוסיפים את הליקר ומערבבים עד אחידות.

2. בקערת המיסקר מקציפים את הביצים עם הסוכר מס' דקות עד לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את אבקת השקדים ומקפלים פנימה.

3. מוסיפים לתערובת את תערובת השוקולד ומקפלים עד אחידות.

4. יוצקים לתבנית אינגליש (רצוי לצפות בנייר אפייה) ואופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ40 דקות עד שקיסם יוצא עד פירורים לחים עליו.

5. ממיסים את שוקולד החלב עם החמאה ומערבבים היטב. מוסיפים כפית סירופ תירס ומערבבים. מצפים את העוגה ומפזרים מעל את אגוזי הברס. מעבירים לקרור.  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת