00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

עוגיות חמאה מזולפות

לקח לי לא מעט זמן עד שאזרתי אומץ לזלף עוגיות.

לא יודעת למה, אין ממש הסבר הגיוני, אבל איכשהו הרעיון תמיד הפחיד אותי...

אז אחרי שצברתי מספיק ניסיון ומספיק "שעות מטבח" החלטתי שהגיע היום! היום נזלף עוגיות!!

המתכון הוא פשוט אבל דורש הקפדה שהחומרים לא יהיו קרים (אני מחזיקה את הקמח במקפיא. במתכון הזה אסור לקמח, כמו לשאר המוצרים, להיות קר שכן עניין הזילוף הופך לקשה עד בלתי אפשרי).

העוגיות שמתקבלות נימוחות כל כך וטעימות טעימות

המתכון לקוח מתוך הספר "עוגות ועוד" של מיכל לוי-אלחלל (ספר מומלץ בחום!!): 

המצרכים:

 250 גר' חמאה רכה

 1/2 כוס סוכר

 1/4 כפית מלח

 1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

2+1/2 כוסות קמח

לציפוי (אם רוצים):

100 גרם שוקולד מריר

2 כפות חמאה

ההכנה:

 1. במיקסר עם וו גיטרה (או במקצף ידני כמו שאני השתמשתי) מערבבים במהירות גבוהה חמאה וסוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים מלח,תמצית וניל וביצה ומערבבים עד לבלילה אחידה.

 2.מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את הקמח ומערבבים עד אחידות.

3. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים עוגיות במרווחים.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ10-12 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבות ולא יותר.

5. לאחר הקרור ורק אם רוצים (כי העוגיות טעימות מאד גם ככה) ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל וטובלים כל עוגיה עד שליש בערך ומניחים להתקרר על נייר אפיה במקרר לכחצי שעה עד שהציפוי מתקשה.

בתאבון!! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת