00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

פאי שוקולד / פאי רושם

יש עוגות שהן לא לכל יום. כאלה לאירועים חגיגיים במיוחד. הפאי הזה,למרות שתכף תראו שהוא לא כזה מסובך, הוא בדיוק כזה. שוקולדי מאד ועם הרבה רושם. והפעם מתכון מהספר של רביבה וסיליה (שאצלן הרושם לא נגמר כאן אלא נוספים לקישוט גם טראפלס (שאין ספק שזה טעים אבל אפילו לי זה נראה כבר too much).

מתחילים כמובן מבצק פריך:

המצרכים:

 150 גר' חמאה

100 גר' אבקת סוכר

250 גר' קמח

 30 גר' אבקת שקדים 

 25 גר' אבקת קקאו

 תמצית וניל

קורט מלח

1 ביצה

ההכנה:

1. בקערת מיקסר מערבבים את החמאה,אבקת הסוכר,השקדים הטחונים, הקמח והקקאו עד אחידות.

2. מוסיפים את תמצית הוניל, המלח והביצה ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.

3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים למס' שעות (ההמלצה היא ל24 שעות).

4. מרדדים לעובי של 5 מ"מ ומעבירים לתבנית פאי. מהדקים היטב לתחתית ולדפנות ומעבירים למקפיא לחצי שעה. אופים אפייה עיוורת (מניחים נייר אפיה מעל הבצק וממלאים את הפאי במשקולות-או משקולות אפיה או קטניה יבשה) עד ששולי הפאי מוכנים ואז מוציאים את המשקולות ונייר האפיה ואופים עד שמוכן.

עוברים למילוי:

המצרכים:

 250 מ"ל שמנת מתוקה

 25 גר' גלוקוזה

 200 גר' שוקולד מריר

25 גר' חמאה חתוכה לקוביות

ההכנה:

 1. שמים בסיר את השמנת והגלוקוזה ומחממים עד רתיחה. יוצקים אותה על השוקולד, ממתינים כחצי דקה ומערבבים עד להמסה. מקררים עד ל40 מעלות.

2. מוסיפים את החמאה ובוחשים עד שמתקבלת תערובת אחידה ויוצקים לתוך הפאי האפוי.

הקישוט למעלה עשוי מ:

שוקולד חלב מומס+ברס אגוזי לוז שערבבתי יחד ושיטחתי לשכבה דקה-דקה על גבי נייר אפיה והעברתי לקרור עד שמתקשה-עניין של 30 דקות בערך.

באותו אופן לקחתי שוקולד מריר מומס והוספתי לו שברי פולי קקאו. גם כאן שיטחתי על גבי נייר אפייה וקיררתי עד שמתקשה.

את השברי דפי השוקולד עשיתי עם היד ולא עם סכין, כך קיבלתי חתיכות שונות בגודל ובצורה ושיחקתי בקישוט.

בכדי להוסיף עוד קישוט פיזרתי פניני שוקולד וסוכריות כסופות (להשיג בחנויות המתמחות) על גבי הפאי לאחר שהוא התקרר.

והנה תמונה של הכל יחד:

 

שווה לא?

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת