00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תמונת ראי

ממתקי לבד - הדרכה

ההדרכה הזו תראה 3 סוגים של ממתקי לבד להכנה. עוגה עם קרם, גלילי ופל ודובדבן, עוגיות מזל וגלילת שוקולד וריבה.

בואו נתחיל.

החומרים:

לבד בגוונים קרם, חום, ורוד

מחט + חוטי תפירה בגוונים קרם / לבן, חום, ורוד

דבק לבדים

הרבה סבלנות

 

העוגה:

 מחליטים מראש על גודל העוגה. אני צייתי לי עיגול בגודל שרציתי והשתמשתי בו כבתבנית.

גוזרים מכל צבע (קרם - בסיס העוגה, חום - קרם) עיגול ורצועה באורך השווה להיקף העיגול ורוחב הגוונה לגובה העוגה שנרצה.

את הרצועה החומה גוזרים בצורה משוננת (אבל שיניים מעוגלות, כמו בתמונה) - כדי לדמות קרם נוזל.

 

 מניחים חלק אחד של הרצועה החומה על רצועת הקרם ומדביקים במעט דבק בדים. ההדבקה עוזרת להם לא לזוז במהלך התפירה (מנסיון - מאד מאד מומלץ. כשתפרתי בלי להדביק קודם, רצועה אחת נמתחה לי משום מה ויצאה ארוכה מדי. ההדבקה מונעת את זה).

תופרים בחוט חום (רצוי שיהיה דומה ככל האפשר לגוון החום של הלבד).

תופרים את שתי הרצועוות בקצה בתפר פשוט.

 

על היעוגל החום מניחים את הרצועות כשהחומה כלפי מטה, ותופרים בתך שמיכה מסביב לעיגול

מחליפים חוט ללבן ותופרים את הפתח שנותר כדי לסגור את העיגול.

הופכים את העוגה כך שהתפרים יהיו בפנים.

 

ממלאים את העוגה באקרילן או צמר גפן ותופרים מעל את עיגול הלבד בצבע קרם.

(בדיעבד, החלטתי שהתפר בצורה הזו יפה יותר, ובפעם הבאה במקום לתפור ולהפוך את העוגה, אני אתפור מבחוץ, כמו את התחתית).

זהו, העוגה עצמה מוכנה:

 

אבל היא קצת משעממת כך לבדה, אז בואו נכין לה קישוטים.

 

גלילי ופל:

גוזרים ריבוע מהלבד בצבע קרם ומורחים עליו דבק.

מגלגלים אותו על עצמו ומחכים מס' שניות שהדבק יתפוס. לוקחים חוט תפירה חום ותופרים אותו לקצה אחד של הגליל.

(סליחה על התמונה, רק בדיעבד גיליתי כמה היא מטושטשת... )

מסובבים את הגליל ומסדרים את החוט סביבו (לא תופרים אותו, רק מסובבים)

תופרים בקצה השני של הגליל, כדי לסגור.

תופרים את הגלילים לראש העוגה, קצת בזוית, כך שיעמדו:

וכדי להסתיר את התיפורים מכינים דובדבן. לצערי לא צילמתי את השלבים, אבל אנסה להסביר.

גוזרים עיגול מלבד בגוון ורוד או אדום. תופרים סביב העיגול בתך כיווץ, ממלאים מעט אקרילן או צמר גפן במרכז ומכווצים את העיגול לכדור קטן, תופרים טוב טוב שלא ייפתח.

מניחים את הדובדבן עם התפרים כלפי מטה ותופרים אותו למקומו.

 

עוגיות מזל

אני ניסיתי אחת בתפירה, אחת עם דבק, וגיליתי שהשילוב של השניים הוא הטוב ביותר, ואותו אני אסביר.

גוזרים עיגול מלבד בצבע קרם. מורחים מעט דבק בקצה אחד (לא לאורך חצי עיגול, אלא רק בקצה, כמו בתמונה)

מקפלים לחצי, כשהצד המודבק כלפי מעלה והצדדים (ימין ושמאל) פתוחים

(התמונה היא דווקא של העוגיה שתפרתי, אבל רק כדי להדגים איך מקפלים)

מחכים מס' שניות שהדבק יתפוס, ואז מקפלים את שתי הפינות הקרובות אלינו זו כלפי זו

דרך הפתחים בצדדים תופרים את המרכז (הנקודה המתחברת) בחוט לבן.

זהו. העוגיה מוכנה.

 

גלילת שוקולד וריבה

גזרים שתי רצועות לבד, אחת חומה ואחת ורודה, כשהורודה מעט קצרה יותר מהחומה.

מדביקים אותן אחת לשניה כך:

מורחים מעט דבק על קצה חום אחד ומקבלים אותו מעל הורוד.  מורחים דבק לאורך הרצועה הורודה

ומתחילים לגלגל:

מסיימים את הגלגול, מורחים מעט דבק על הקצה החום ומדביקים אותו.

למעשה הגלילה מוכנה. אני החלטתי לתפור עליה מעט סוכריות.

 

וזוהי כל הכבודה ביחד:

 

מקווה שנהניתם.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל daillyg אלא אם צויין אחרת