00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קדירת אוסובוקו תפוחי אדמה ופטריות בבירה

28/03/2011

קדירת אוסובוקו תפוחי אדמה ופיטריות בבירה

 

קצת גשם ירד השבוע וגרף מחפשי המתכונים בגוגל זינק לגבהים כשכולם מחפשים קדרות ומרקים כאילו שאנחנו בתחילת עונת החורף . האמת  ? ... גם לי הגשם הביא את החשק לקדירה עשירה .

אין ספק שקדירת אוסבוקו עגל עם תפוחי אדמה , ירקות שורש ופיטריות מבושל בתנור עם בירה טובה היא יופי של פרידה ממתכוני החורף .

מאד אוהב לבשל בבירה , בירה עושה טוב לבשר , החיבור בין בירה לבשר מעולה בארומה , בריח ,בריכוך הבשר ומעדיף אותה על בישול ביין . הפעם הוספתי שחקן חיזוק לנבחרת המרכיבים , המון פיטריות קצוצות שהופכות את הרוטב למעדן .

אוהב את שרשרת  הריחות בתחילת הבישול ,ריח צריבת הבשר ,ריח טיגון הבצל , ריח השום ואז מחליף את הריחות ריח הבירה המשכר שמתפשט בבית....תרתי משמע . לא לדאוג  האלכוהול שבבירה מתאדה בבישול ומותיר טעם מעולה בתבשיל .

לטעמי , קדירה משובחת ביותר !!

 

חומרים

 5-6 נתחי אוסובוקו

8-10 תפוחי אדמה בינונים

3-4 בצלים בינונים

6 גזרים

6 שיני שום

2 שורש פטרוזיליה

1שורש סלרי

צרור עלי פטרוזיליה

סלסלת פיטריות טריות - השתמשתי בסלסילת קוקטייל של כמה סוגי פיטריות .

2 כוסות מרק בשר או עוף

1 בקבוק בירה לבנה

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

כמון

1 כף קמח 

 

 הכנה

צריבת נתחי הבשר מכל צידיו במעט שמן על אש גבוהה , הוצאת הנתחים  והכנסת הבצל שקצצנו גס לסיר תוך כדי הנמכת האש לנמוכה .  לטגן את הבצל תוך כדי ערבוב וגרוד מיצי הבשר שנדבקו לתחתית הסיר עד קבלת בצל שחום .

להוסיף את ירקות השורש ( הגזר , שורש הפטרוזיליה , שורש הסלרי ) שקצצנו לקוביות או פרוסות .

לאדות את הירקות כמה דקות ולהוסיף את שיני השום הקצוצות , לערבב היטב עד שמרגישים היטב  את ריחו של השום . להוסיף את כף הקמח לבחוש במהירות ולהוסיף את 2 כוסות המרק .

להוסיף מעל את תפוחי האדמה , את נתחי הבשר שצרבנו , לתבל בנדיבות , להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ולהוסיף את הבירה . לנענע היטב את הסיר כדי שהנוזלים יפזרו את התיבול ולבשל על אש נמוכה עד רתיחה .

להעביר לתנור ל 3 שעות בחום של 160 מעלות . את הפטריות שקצצנו גס יש להוסיף לסיר לאחר כשעה וחצי .

מעדיף להכין את הקדירה יום קודם ולמחרת לחמם שוב , התבשיל למחרת טעים יותר מיום ההכנה  והחימום הנוסף מסמיך את הרוטב והופך אותו למתחרה רציני לנתחי הבשר .

  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת