00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קרפצ`יו אומנות הטעם

קרפצ'יו אומנות הטעם

 

אין ספק שהצייר האיטלקי ויטורה קרפצ'יו היה  אוהב את המנה הזאת שהכנתי שקיבלה את שמו בהשראת  הצבע האדום העז ששלט בציוריו והזכיר את נתחי הבשר הדקיקים בעלי הצבע האדום המופלא והנהדר של בשר משובח ומיושן .

אין ספק שלכנות   מנות אוכל על שמם של אנשים חשובים מוסיף למנה הילה של כבוד ויחוס
ו
בטוח שהגברת פבלובה או האדון סטרוגנוף יסכימו איתי ובוודאי האומן קרפצ'יו שהמנה שלו מפארת היום כמנת פתיחה כמעט כל ארוחה טובה .

 הקרפצ'יו היא מנת פתיחה המורכבת מנתחי בשר דקיקים ביותר אשר עוברים תהליך כבישה מהיר ממש לפני הגשת המנה . את הקרפצ'יו מכינים תמיד מבשר טרי ומיושן מנתחי פילה או סינטה וגם שייטל .

המנה מדהימה בטעמיה , ואפשר בטעימה ממש להרגיש את כל אחד מהמרכיבים בפני עצמו .

 

 הכנה

 לעטוף נתח פילה בניר כסף ולהכניס למקפיא לשעתיים . נתח הבשר קפא בצורה חלקית מצב  המאפשר  חיתוך הבשר לנתחים דקיקים ביותר החשובים להצלחת תהליך הכבישה .

לסדר את הנתחים על ניילון , לכסות את הנתחים עם ניילון נוסף ולהכות ולשטח את הנתחים כמו שמשטחים שניצלים . רצוי להכות עם משהו שטוח על מנת שהנתחים לא יתפרקו .

להסיר את הניילון העליון ולסדר את הנתחים על צלחת ההגשה בעזרת הניילון התחתון .

 הכבישה נעשית ע"י שמן זית , חומץ בלסמי מלח גס ופלפל שחור גרוס .

יש להזליף את החומץ הבלסמי על הבשר , לתבל עם מלח גס ופלפל שחור גרוס ורק אז להוסיף מעל שמן זית בנדיבות . חשוב שהשמן זית יהיה אחרון בתהליך .

להניח את המנה כ 10 דקות לספיגת טעמים .

בהגשה לפזר מעל הנתחים שבבי פארמז'אן שמשתדכים נהדר לבשר ולזלף שוב
שמן זית בנדיבות .

הולך נהדר עם באגט טרי או קלוי .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

39 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת