00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פורטובלו צלויה על חציל קלוי - הזמנה לחתונה

פורטובלו צלויה על חציל קלוי – הזמנה לחתונה

 

אל תיבהלו ..לא צריך להביא צ'ק לחתונה הזאת , חתונה בין פטרייה יפיפה בת למשפחת פורטבלו הידועה לבין חציל אציל ממשפחת בלאדי . אמנם הנישואים נישואי תערובת אבל התוצאה מדהימה  .
אז לא צריך להביא צ'ק אבל חשוב להביא הרבה שמן זית ולימון טרי ופלפל חריף ופטרוזיליה וכוסברה  ונענע ושום וכמובן טחינה טובה שרצוי שתהיה מהצד של החתן כדי למנוע בושות .

 

חציל בלאדי חתיך עם עור מבריק ומתוח

 לקלות את החציל היטב על אש גלויה, לחרוך אותו מצדדיו , לצנן ולקלף בזהירות את הקליפה . לא לשטוף את החציל במים , להשתדל שליבת החציל תישאר שלמה ולהניח אותה במסננת להגרת נוזלים

 

פטריות פורטבלו

להסיר את רגל הפטרייה , לחרוץ צלב עם סכין חדה בזהירות בחלקה העליון של הפטרייה . להשרות את הפטריות במשרה של שמן זית ,מעט לימון , רוטב סויה , רוטב צ'ילי ופלפל שחור גרוס .

להפוך את הפיטריות מידי פעם בתוך המשרה . מדובר בכמות קטנה של משרה אשר נוגעת רק בשטח המגע של הפטרייה ולא אמור לכסות אותה .

לאחר חצי שעה של השריה להוציא את הפטריות , לנער את עודפי המשרה ולצרוב על מחבת פסים לוהטת .

 

סלט עשבי התיבול

צרור עלי פטרוזיליה , נענע , כוסברה ,פלפל חריף ירוק ופלפל אדום  קצוצים דק .

להוסיף 2 שיני שום כתושות . להוסיף לימון טרי , שמן זית ,מלח ופלפל שחור גרוס .

לערבב היטב ולהשהות לספיגת טעמים .

 

 

בניית המנה

להניח את ליבת החציל על צלחת ההגשה ולשטח אותה . ליצור בעזרת האצבעות מעין גומות בבשר החציל . לתבל את החציל במלח ופלפל שחור גרוס . להזליף מעל שמן זית ולימון טרי .

להוסיף מעל החציל את תערובת עשבי התיבול ומעליהם לסדר את הפטריות שצלינו . להזליף מעל טחינה טובה .

 

לחכות כמה דקות שכל מרכיבי המנה יספגו טעמים ואז אפשר לצאת בריקוד החתונה .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

43 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת