00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

חג פורים חג פורים חג גדול לילדים

 

בשבילי אין חג פורים בלי אוזני המן

כל שנה אני מכינה ותמיד מנסה כמה מתכונים.

השנה הכנתי 2 בצקים פריכים-האחד עם ביצה והשני ללא ביצה.

מה אומר לכם - שניהם טובים.מאד.

זה עם הביצה היה נוח מאד לעבודה ולרידוד. הרבה יותר מהבצק ללא הביצה.

אבל זה ללא הביצה היה כל כך נימוח ומתמוסס הפה - תענוג!!

בצק חמאה ללא ביצה:

המצרכים:
 
200 גרם חמאה רכה
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס+2 כפות קמח
1 כוס אבקת שקדים
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמנת מתוקה או חלב
 
ההכנה:
 
1. מעבדים במיקסר חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים תמצית וניל ומעבדים קצרות.
2. מוסיפים מחצית מכמות הקמח ואבקת השקדים יחד עם המלח והשמנת ומעבדים למשחה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת השקדים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה וחצי
4. מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק לחצי. עובדים עם חצי ואת החצי השני מחזירים בינתיים למקרר.
5. מקמחים משטח ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ בערך. קורצים עיגולים בעזרת חותכן או כוס.
6. מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול ויוצרים אוזן המן כמעט סגורה לגמרי (זה נפתח מעט במהלך האפיה) תוך הקפדה על הידוק טוב שלא ייפתח במהלך האפייה.
7. אופים ב170 מעלות כ10-12 דקות.

בצק חמאה עם ביצה:

המצרכים:

1 וחצי כוסות קמח

1/2 כוס אבקת שקדים

100 גרם חמאה קרה

1 ביצה

קורט מלח

100 גרם אבקת סוכר

 ההכנה:

מעבדים יחד את כל החומרים במעבד מזון עד ליצירת בצק אחיד.

 

הכנתי גם שני מילויים:

האחד פרג - בעיקר בשביל אבא ואחותי שמתים על פרג (אבל לא רק...).

השני - עם שוקולד וחלבה. שאותו כולם אוהבים

 

למילוי הפרג:

 200 גרם פרג

3/4 כוס דבש

1/4 כוס סוכר

3/4 כוס חלב

גרידה מלימון אחד

חצי כוס צימוקים

חצי כוס פירורי ביסקוויטים

בסיר מחממים את החלב, הדבש, הסוכר והפרג עד לספיגת הנוזלים בפרג.

מוסיפים את גרידת הלימון, הצימוקים והביסקוויטים ומערבבים היטב.

מקררים כשעה לפחות עד להתייצבות המסה.

 

 

למילוי השוקולד וחלבה:

250 גרם שוקולד מריר

3/4 כוס שמנת מתוקה

שמים את שניהם בקערית ומחממים במיקרוגל עד להמסה מלאה.

מקררים במקרר כמה שעות עד שמתקשה ואז מכינים כדורים קטנים ומצפים כל כדור בשערות חלבה.

 

 

האחיינים המתוקים שלי התחפשו השנה לדרדסית ולנמר!

דודה אוהבת!!!!!!

שיהיה חג שמח ומבדח לכולם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת