00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

עוגת מוס - ללא קמח

טוב נו - לא בדיוק חצי חצי...יותר בכיוון של שליש ושני שליש אבל למה להיות קטנוניים

 

ליום ההולדת של אחותי הכנתי עוגת מוס שוקולד מהסוג הקל:

מכינים בלילה אחת.

את חלקה אופים וזה בסיס העוגה. ואת החלק השני מזלפים מעל.

המתכון הוא של מיקי שמו ו...לא ליפול...יש בו 10(!!!) ביצים. (אני הכנתי מ-8 ותאמינו לי שזה מספיק בהחלט , רק אז רצוי להכין בתבנית 20-22 כדי שתצא עוגה גבוהה ומרשימה).

שימו לב שזה מתכון ללא קמח כך שיכול בקלות להתאים לחולי צליאק ו...לפסח הקרב ובא עלינו לטובה!

 המצרכים:

300 גרם שוקולד מריר קצוץ

10 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

6 כפות חלב

1 כף ברנדי

ההכנה:

1. ממיסים במיקרוגל את השוקולד.

2. מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר עד לקצף יציב.

3. מקציפים חלמונים עם 1/4 כוס סוכר מס' דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים פנימה את השוקולד המומס.

4. מקפלים את החלבונים לתערובת השוקולד.

5. יוצקים קצת יותר ממחצית מהקרם לתבנית בקוטר 24 ואופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ40 דקות. במהלך הצינון העוגה מאבדת נפח ונוצרת גומה וזה בסדר.

6. יוצקים את יתרת המוס על העוגה האפויה ומעבירים למקפיא  עד שעתיים לפני ההגשה. אז יש להעביר את העוגה למקרר. לפני ההגשה יש לפדר בקקאו או לגרר שוקולד מריר.

 

ומכיוון שהכנתי באותה הזדמנות גם גלילי ופל ממולאים בקרם וניל ושברי שוקולד (כל כך פשוט זה פשע...:מיכל שמנת מתוקה, כוס חלב,קופסא של אינסטנט פודינג וניל עם פצפוצים - להקציף עד התייצבות) אז זילפתי חלק מהקרם הזה על העוגה לקישוט.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת